Quantcast

A. Bužinskas: ruošiantis NATO viršūnių susitikimui savivaldybė išleido 10 mln. eurų

NATO viršūnių susitikimo metu Vilnius gavo neįkainojamos reklamos, sako sostinės meras Valdas Benkunskas.

„Tie nepatogumai negalėtų net būti vertinami šalia tos naudos, kurią Vilnius gavo su šituo summitu, nes, pirmiausia, tai yra neįkainojama reklama, kurios už jokius pinigus mes tikrai nenusipirktumėme“, – BNS penktadienį sakė Vilniaus vadovas.

Savivaldybė skelbia, kad Lietuvos ir užsienio žiniasklaidos priemonės per dvi Vilniaus NATO viršūnių susitikimo dienas paskelbė daugiau nei 100 tūkstančių su renginiu susijusių publikacijų. Pasak savivaldybės, daugiausia, apie 12 tūkst. straipsnių, publikuota JAV žiniasklaidoje, o po 7 tūkst. – Vokietijos ir Turkijos žiniasklaidos priemonėse.

Kaip nurodo savivaldybė, vienas daugiausiai dėmesio sulaukusių įvykių – Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kalba Lukiškių aikštėje, kuri buvo paminėta  231 straipsnyje įvairiomis užsienio kalbomis, o bendra pasiekta auditorija siekė 1,4 milijardo žmonių.

Mero teigimu, iš organizacinės pusės viskas „pavyko aukštumoje“.

Viskas buvo padaryta pagal grafiką, laiku, nereikėjo kaip studentams paskutinės nakties darbų daryti.

„Viskas buvo padaryta pagal grafiką, laiku, nereikėjo kaip studentams paskutinės nakties darbų daryti“, – sakė V. Benkunskas.

Jis teigė, jog buvo pavienių atvejų, kai spūstys susiformavo, tačiau pabrėžė, kad mieste tai būna ir įprastomis dienomis.

Savo ruožtu Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas teigė, kad be miesto infrastruktūros paruošimo, eismo organizavimo, papuošimų, želdinių ir kitų darbų vienas didesnių iššūkių buvo tai, jog „per vieną naktį“ teko rasti šešis kilometrus renginio saugumui skirtų tvorų, įgarsinimo sistemas.

Savivaldybė prisidėjo ir prie Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kreipimosi į vilniečius ir miesto svečius organizavimo.

Anot A. Bužinsko, savivaldybė ruošiantis renginiui iš viso išleido 10 mln. eurų.

„Negaliu teigti, kad tai tik NATO summitui skirtos išlaidos, nes didžioji dalis to, ką išleidome, lieka Vilniuje“, – savo „Facebook“ paskyroje penktadienį rašė A. Bužinskas.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyko liepos 11–12 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
reikejo bidon administracijai pateikt saskaita kai is savu tai naglumo uztenka 1 /igniukas/ vyrsija visus gentvil mokescius 1 ma isiukai po 1c tapo /ekologiskesni o kai liks 5c tai tapsime /geroves/ centru kgb komunistam kurie ir slepiasi isvien su zydvakais kuriu nagluma simbolizavo ohmaniux z=0

>>> yra tokia daina…

>>> yra tokia daina… portretas
Aaaa, tai cia ne Matijosaitis, o cia “koncervai” Kaune apsivoge dalindami valstybinius sklypus savo sunui ar dave didziausia kysi Lietuvoje? Mano klaida, susimaisiau, “koncervai” cia.

To Aha

To Aha portretas
Asiliuk, pasaulis zino apie tas lusnas, pasaulis zino ir kad tu lusnu savininkai yra popieriniai milijonieriai. Nebuk godus , parduok ir nusipirk nauja 5 kambariu buta salia ar kad ir senamiestyje. Bet ne, geriau po sudus braidyti ir jaustis dar “turtingesniu”
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių