Quantcast

Vilniaus medikai už skiepytis įtikintą senjorą bus skatinami 10 eurų premijomis

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto taryba šiandien pritarė iki šių metų pabaigos skirti 60 tūkst. eurų senjorų vakcinacijos skatinimui.  Savivaldybės užsakymu atlikta vilniečių apklausa parodė, kad šeimos gydytojas jiems yra patikimiausias informacijos šaltinis pandemijos fone. Už tai, ką iki šiol darydavo nemokamai, vakcinacijos ambasadoriai  – medikai nuo šiol bus skatinami premijomis.

„Matome, kaip sunkiai medikai dirba ne tik gydymo įstaigose, bet ir konsultuodami telefonu, įtikinėdami senjorus pasiskiepyti. Vyresni nei 65 amžiaus gyventojai jau gali gauti ir trečią vakcinos dozę, tačiau vis dar yra nepasiskiepijusių net pirmąja. Statistikos departamento suvestinės, kuriose matome vyresnio amžiaus gyventojų mirčių skaičius, signalizuoja, kaip svarbu kuo greičiau imtis naujų būdų skatinti senjorų vakcinaciją, apsaugoti juos nuo skaudžių pasekmių“,  – sako savivaldybės Administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Ji pasirašė įsakymą, kurio tikslas – paskatinti Vilniaus miesto asmens sveikatos priežiūros įstaigų medikus dirbti vakcinacijos ambasadoriais, konsultuojant vyresnio amžiaus pacientus. Už kiekvieną prie sveikatos priežiūros įstaigos prisirašiusį  65 metų ir vyresnį pacientą, šeimos gydytojo ir jo komandos nario ar kito medicinos įstaigos darbuotojo bet kokia forma – žodžiu, raštu, elektroniniu paštu, telefonu ir kt. įtikintą skiepytis ir paskiepytą pirmąja COVID-19 ligos vakcinos doze, iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšų bus skiriamas dešimties eurų skatinamasis priedas.

Priedas šeimos gydytojams, jų komandos nariams ir kitiems medicinos įstaigų darbuotojams, prisidėjusiems prie 65 metų ir vyresnių asmenų paskatinimo ir paskiepijimo, medicinos įstaigoms bus paskirstytas proporcingai jų indėliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Net nepatogu

Net nepatogu portretas
raginti pastoviai raginti skiepytis.Senjorai patys apsigalvoja- skiepysis ar ne.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių