Quantcast

Vilniaus maratone bėgs ir D. Lobačevskė

Sekmadienį Vilniuje įvyks jau 10-asis „Danske bank“ Vilniaus maratonas. Kasmet vis populiarėjančio maratono ir šiemet neapleis žinoma šalies maratono bėgikė Diana Lobačevskė.

Antradienį Vilniaus maratono spaudos konferencijos metu buvo pranešta, kad į sekmadienį vyksiantį bėgimą jau yra užsiregistravę per 7 tūkst. vilniečių ir miesto svečių. Planuoja, kad sekmadienį į Vilniaus gatves išbėgs mažiausiai dukart daugiau bėgikų nei praėjusiais metais.

„Vilnius norėtų būti ir važiuojantis, ir bėgantis miestas“, - sakė sostinės meras Artūras Zuokas. Pasak jo, džiugu, kad pas mus atvyksta bėgikų ir iš kitų šalių. Taip pat meras sakė besitikintis, kad kasmet maratonas tik didės.

„Danske bank“ generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas džiaugėsi, kad šiemet maratone dalyvaus daugiau kaip 65 įvairių įmonių komandos, o paties banko komandos gretose bus net 800 bėgikų – darbuotojų ir klientų.

„Vilnius yra sportuojantis miestas. Jubiliejinis maratonas, tad tikrai džiugu, kad bėgimas tampa gyvenimo būdu ir stiliumi vilniečiams“, - sakė G. Galvanauskas. Jis pasakojo matęs daugybę maratonų, kur miestelėnų palaikymas bėgikams yra be galo didelis – „nesibaigianti banga motyvuoja bėgikus užbaigti trasą“, - tad kvietė prie maratono stebėjimo prisijungti ir kuo daugiau mieste gyvenančių žmonių.

Sekmadienį Vilniaus maratone planuoja bėgti ir pati maratono rekordo savininkė – sportininkė Diana Labočevskė. Moteris šiame maratone bėgs jau 5-ąjį kartą.

„Danske“ maratone bėgu jau nuo 2008-ųjų. Mano karjeros pradžia – šiame maratone. Šiemet ruošiuosi įveikti 21 km. Nebėgu viso maratono, nes prieš mėnesį Pasaulio čempionate bėgau visą maratoną – šiuo metu atgaunu jėgas. Bet visada smagu prisidėti prie dalyvaujančių žmonių palaikymo“, - žiniasklaidai sakė D. Lobačevskė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių