Quantcast

Vilniaus Lazdynų baseinas duris atvers kitos savaitės viduryje

  • Teksto dydis:

Naujas olimpinis Lazdynų baseinas duris atvers kitos savaitės viduryje, pirmadienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

Anot sostinės valdžios, daugiafunkcio komplekso atidarymas planuojamas vasario 15-ąją, trečiadienį.

„Lazdynų daugiafunkcis kompleksas yra vienintelė plaukimo bazė Vilniuje, turinti 50 metrų ilgio baseiną, ir vienintelė vieta Baltijos šalyse su tokio lygio infrastruktūra šuoliams į vandenį. Dėl to baseino atidarymas yra ne tik svarbaus statybų etapo pabaiga, bet ir visos šalies šventė kylantiems sportininkams, profesionaliems atletams bei vandens sporto entuziastams“, – pranešime sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Lazdynų daugiafunkcis kompleksas yra vienintelė plaukimo bazė Vilniuje, turinti 50 metrų ilgio baseiną, ir vienintelė vieta Baltijos šalyse su tokio lygio infrastruktūra šuoliams į vandenį.

Čia veiks du baseinai – 50 m olimpinio dydžio baseinas ir 25 m nardymo ir šuolių į vandenį baseinas. Šalia didžiojo baseino įrengtos tūkstančio vietų tribūnos.

Prie nardymo baseino varžybų stebėjimui įrengta 200 vietų.

Baseinuose sumontuotos pakeliamo dugno sistemos. Skendimo prevencijai įrengta technologija, veikianti dirbtinio intelekto principu, kurios detektoriai aptinka vos kelias sekundes ant dugno nejudantį objektą ir apie jį praneša gelbėtojams.

Komplekse taip pat įrengta treniruoklių zona, sauso baseino zona, kavinės, persirengimo ir administracijos zonos.

Baseinas pradžioje veiks be SPA ir pirčių zonų, jas planuojama užbaigti per maždaug metus nuo baseino atidarymo. Savivaldybė teigia, kad šis sprendimas priimtas dėl „didelių techninių klaidų“ statybų techniniame projekte. 

Lankytojų bilietus ir ilgalaikes baseino narystes lankytojai galės įsigyti nuo vasario 13 dienos.

Nuo vasario 20 dienos baseine treniruotes pradės ir Sostinės sporto centro sportininkai.

Vienkartinis vidurdienio (10–16 val.) apsilankymas kainuos 9 eurus.

Visos dienos vienkartinio apsilankymo kaina sieks 15 eurų vienam žmogui. Mėnesinė narystė, priklausomai nuo pasirinkto mokėjimų plano, kainuos nuo 41 iki 79 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Laba diena ar baseinas gal pritaikytas neįgaliems.Ačiū.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių