Quantcast

Vilniaus kunigų seminarija atveria duris visuomenei

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija šeštadienį kviečia į Atvirų durų dieną.

Ji skirta ne tik galvojantiems apie kunigystės kelią ar ketinantiems stoti į seminariją, bet ir visiems norintiems daugiau sužinoti apie kunigo pašaukimą bei rengimą kunigystei, būsimųjų kunigų gyvenimą, studijas, kasdienybę, apžiūrėti seminarijos patalpas bei susipažinti su jos istorija.

Atvirų durų dienos programa prasidės šv. Mišiomis, kurias aukos seminarijoje dirbantys kunigai. Po jų svečiai turės progą apžiūrėti seminariją. Ekskursiją ves klierikai, kurie taip pat papasakos apie rengimo kunigystei ypatumus, atsakys į svečių klausimus.

Vilniaus kunigų seminarija turi ilgą ir turtingą istoriją. Šiandienės seminarijos šaknys siekia XVI a. 1582 m. sausio 11 d. Vilniaus vyskupas Jurgis Radvila įsteigė seminariją Vilniuje. Su pertraukomis ji veikė iki 1945 m. Sovietmečiu seminarija buvo uždaryta.

1993 m. liepos 16 d. Vilniaus arkivyskupo metropolito Audrio Juozo Bačkio atkurta seminarija iš pradžių veikė Antakalnyje. 1996 m. rudenį pradėta naujo seminarijos pastato statyba Jeruzalės rajone Kalvarijų gatvėje greta Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčios. Naujajame pastate seminarija pradėjo veikti 1998 m.

1998 m. rugsėjį Vilniuje studijuoti pradėjo ir Kaišiadorių bei Panevėžio vyskupijų klierikai. 1998 m. gruodžio 31 d. įšventintas pirmasis Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos kunigas.

1999 m. gegužę Vyriausybė suteikė Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijai nevalstybinės aukštosios mokyklos statusą.

2001 m. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija pirmiesiems absolventams įteikė Religijos studijų magistro diplomus, o 2003 m. - pirmuosius Laterano universiteto teologijos bakalauro diplomus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Randi Frazier

Randi Frazier portretas
„Google“ šiuo metu moka $ 17,000 iki $ 22,000 per mėnesį namuose. Prie šio darbo prisijungiau prieš 2 mėnesius ir per pirmuosius savo darbo mėnesius uždirbau $ 20,544. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerėjo! galite jį patikrinti >>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­9­­9.C­­o­­m

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Nesupratau ka ten ziureti... I psichiniu onanistu demetas paklodes????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių