Quantcast

Vilniaus kogeneracinė jėgainė pradeda biokuro bloko karštuosius bandymus

  • Teksto dydis:

Valstybės kontroliuojamos energetikos grupės „Ignitis grupė“ statoma Vilniaus kogeneracinė jėgainė (VKJ) pradėjo biokuro bloko karštuosius bandymus.

VKJ vadovas Mantas Burokas sako, kad bandymų, kurie gali trukti iki pusmečio, metu jėgainė taip pat bus integruota į sostinės šilumos tinklus ir Lietuvos elektros tinklą, patikrintas svarbių sistemų veikimas.

„Tai yra įprastas procesas tokio tipo jėgainėse, galintis užtrukti iki pusės metų ir daugiau, siekiant šilumos ir elektros gamybą vykdyti stabiliai ir nominalia galia“, – pranešime teigia M. Burokas.

„Bandymų metu stebėsime, kaip veikia biokuro jėgainė, biokuro ruošimo ir transportavimo sistemos bei bendrosios jėgainės balansavimo sistemos. Esant reikalui, stabdysime ir atliksime įrangos derinimo ir reguliavimo darbus“, – pridūrė  M. Burokas.

Tai yra įprastas procesas tokio tipo jėgainėse, galintis užtrukti iki pusės metų ir daugiau, siekiant šilumos ir elektros gamybą vykdyti stabiliai ir nominalia galia.

Šaltieji VKJ biokuro bloko bandymai pradėti pernai lapkritį.

Planuojama, kad biokuro jėgainė veiklą pradės 2023-2024 šildymo sezono metu, bendra elektrinė galia sieks kiek daugiau kaip 90 megavatų (MW), o šiluminė galia – apie 230 MW.

VKJ energija nuo 2021 metų kovo jau gaminama iš komunalinių atliekų, o pastačius biomasės dalį energija bus gaminama ir iš jos. Atliekų jėgainė per metus sutvarko apie 160 tūkst. tonų komunalinių atliekų, o biokuro jėgainėje bus panaudojama apie 500 tūkst. tonų.

Jėgainės projektas finansuojamas Europos Sąjungos (iki 140 mln. eurų), Europos investicijų banko paskolos (iki 190 mln. eurų) bei nuosavomis „Igničio grupės“ lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o visą žiemą dūmai ruko tur būt ten statytojei rūkė kitaiskas cigaretes.

Antanas

Antanas portretas
Daugelis katilinių buvo kietu kuru kūrenama. Tačiau Dašavos dujotiekis viską sujaukė. O juk pakako tik į krosnį dujų degiklį įdėti, kapitaliai viską neperdirbinėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių