Quantcast

Vilniaus knygų mugė: margas leidyklos „Versus aureus“ stendas

Leidykla „Versus aureus“ (stendas 5.B05) skaitytojams pristatys naujausias grožinės ir negrožinės literatūros knygas, kvies susitikti su autoriais.

„Versus aureus“ leidykla džiaugiasi galėdama su skaitytojais pasidalyti gausiu ir unikaliu Vlado Drėmos archyviniu palikimu. 2008-ųjų pabaigoje pasirodė knyga „Vilniaus bažnyčios: iš Vlado Drėmos archyvų“ – didelis pluoštas archyvinių žinių apie Vilniaus bažnyčias, cerkves, koplyčias, vienuolynus ir ten esančias meno vertybes. Žymaus dailės istoriko ir muziejininko dar 1941 m. pradėta rinkti medžiaga papildyta paties autoriaus darytais piešiniais, schemomis, brėžiniais, nuotraukomis.

Leidyklos stende (5.B05) bus galima įsigyti Vinco Vileišio knygą „Tautiniai santykiai Mažojoje Lietuvoje“; už ją autorius dar 1936 m. Lietuvos Respublikos prezidento įsaku buvo apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu.

Ralpho G. Felthamo knyga „Diplomatijos vadovas“ – tai trumpas, bet išsamus informacijos šaltinis tiems, kas siekia diplomato karjeros.

Filosofo, eseisto, kultūros kritiko profesoriaus Leonido Donskio knyga „Moderniosios kultūros filosofijos metmenys“ sukonstruota kaip nuolatinis, įtemptas, bet sykiu ir džiaugsmingas dialogas su iškiliausiomis mūsų šimtmečio kultūrinėmis filosofinėmis teorijomis. Pasak autoriaus, čia siekiama parodyti dramatišką ir skausmingą kultūros filosofijos balansavimą tarp mokslo ir paramokslo, tarp filosofijos ir parafilosofijos, tarp teorijos ir ideologijos, tarp autentiškos refleksijos ir utopijos. Vasario 13 d., penktadienį, 17 val. „Litexpo“ parodų rūmų konferencijų salėje 5.1 „Moderniosios kultūros filosofijos metmenis“ pristatys pats autorius, pokalbyje dalyvaus filosofai prof. habil. dr. Jūratė Baranova ir prof. Nerijus Milerius.

Vasario 14 d., šeštadienį, 12 val. „Versus aureus“ leidykla kviečia į susitikimą (konferencijų salė 5.1) su puikių skaitytojų vertinimų sulaukusios knygos „XX amžiaus slaptieji archyvai: dvylika istorijos detektyvų“ autoriais istoriku Arvydu Anušausku ir žurnaliste Gražina Sviderskyte. Skaitytojams pateikiamoje istorinių detektyvų knygoje bus galima perskaityti ir kiek kitaip įvertinti atskleistas, naują pavidalą įgavusias ir, naujausių tyrimų duomenimis, papildytas istorijas. Knygos autoriai intriguoja: „Šią knygą leidžiame siekdami tvirčiau įprasminti kelerius metus Lietuvoje ir užsienyje vykdytą slaptųjų archyvų tyrimą. Skaitytojams pateikiame nemaža dokumentų, jau matytų ir dar visai naujų“.

Grožinės literatūros mylėtojams leidykla pasiūlys Joanne Harris bestseleriu tapusio romano „Šokoladas“ tęsinį „Ledinukų bateliai“. Užburiantis pasakojimas apie ramiose Monmartro gatvelėse užsimezgusią šokolado krautuvėlės savininkės Janos ir Zozi de l’Alba, ledi su ledinukų bateliais draugystę, kuri nėra tokia paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

„Runų ženklai“ – pirmoji Joanne Harris knyga jaunimui. Tai fantastiška, siautulinga istorija, nukelianti į senųjų skandinavų epų gelmes: padūkusi, kvapą gniaužianti, sklidina nuotykių, įtampos ir neprilygstamos vaizduotės žaismo.

Pagrindinė Janet Fitch, bestselerio „Baltasis oleandras“ autorės, antrojo romano „Dažyk juodai“ herojė Džosė Tirel klausia: „Kas nutinka svajonei, kai svajotojo nebelieka?“ Pasitraukdamas talentingasis Maiklas ne tik išduoda savą sidabrinę poeto leliją, bet ir juodai uždažo jųdviejų regėtą tikrojo pasaulio viziją. Širdgėlą maldydama svaigalais Džosė it drąsi riedlentininkė blaškosi tarp meilės, aistros, apmaudo, nuoskaudos bangų, keliauja į pradžią ir bando suvokti mylimojo savigriovos motyvus.

Knygoje „Didžiųjų žmonių meilės laiškai“ – romantiškiausi laiškai iš asmeninių Bethoveno, lordo Bairono, Napoleono Bonaparto ir Horacijaus Nelsono kolekcijų. Žymių vyrų laiškai rodo, kad per paskutinius du tūkstančius metų žmonės mažai pasikeitė: laiškuose atsispindi viskas – aistra, pavydas, viltis ir ilgesys, paprastas džiaugsmas siunčiant arba gaunant mylimiausio asmens laišką...

Versus aureus“ leidykla kviečia apsilankyti jubiliejinėje knygų mugėje vasario 12–15 d., nes su knyga gyventi tikrai įdomiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių