Quantcast

Vilniaus knygų mugė: leidyklos „Nieko rimto“ pramogos vaikams

„Kartą metuose galime pasijusti tikrais Knygų Šalies Piliečiais“, – sako Lietuvoje ir visoje Europoje žymus knygų vaikams kūrėjas Kęstutis Kasparavičius. Jau kelinti metai iš eilės tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje vyksta patrauklūs kultūriniai renginiai vaikams. Kaip mugė mažuosius skaitytojus pasitinka šį kartą?

Vaikų tradiciškai laukia mažoji scena, kurioje vyks spektakliai, koncertai, susitikimai ir Sigutės Chlebinskaitės kuruojama kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“. Studijoje vaikų laukia neįprasta pramoga – kasdien nuo 12 iki 14 val. knygų iliustruotojas Kęstutis Kasparavičius su vaikais pieš Tikro Dydžio Žirafą!

Leidykla „Nieko rimto“, bene vienintelė Lietuvoje leidžianti išskirtinai tik vaikišką literatūrą, ir šiemet rengs jaukų menų kampelį vaikams.

„Kūrybinė erdvė mūsų stende kasmet plečiasi. Kaip vaikams maga susitikti su pamiltų knygų autoriais, taip ir rašytojams, dailininkams bei visai leidyklos komandai smalsu pamatyti mažuosius skaitytojus. Savotiškas žaidimų kambarėlis tarp knygų leidžia pabūti su savo skaitytojais, pabendrauti, išgirsti komplimentų, sulaukti bene teisingiausios vaikiškos kritikos. Norime jausti savo skaitytoją, gyventi ir augti su juo. Bendra kūrybinė erdvė mugės metu dažnai padovanoja idėjų visiems metams“, – sakė leidyklos projektų vadovė Sandra Junevičiūtė.

Šiemet „Nieko rimto“ stendas tapo vaikystės sodu, kuriame rasite Knygų Karuselę – dailininkės Sigutės Ach sukurtą instaliaciją.

„Tuo metu, kai dauguma gyvena kalėdinėmis nuotaikomis, aš pradedu jaudintis, kokia gi šįsyk bus „Nieko rimto“ šalis Knygų mugėje. Kartą pripiešiau daug nepaklusnių karvyčių, o po to netikėtai – karuselę. Taip kilo idėja, kur šiemet apsigyvens „Nieko rimto“ knygos ir visa komanda“, – pasakojo dailininkė S.Ach, pernai leidyklos stendą pavertusi originalia pilimi. Karuselėje vaikai atpažins pamėgtas knygas. Prie jų galės prisegti simpatijų laiškus, nupieštus ar parašytus kartu su literatūrinio žurnalo „Laimiukas“ kūrėjais, K.Kasparavičiumi, S.Ach, Pauliumi Juodišiumi, Ramute Skučaite ir kitais autoriais.

Prie Knygų Karuselės leidykla žada surengti ir pirmąjį Lietuvoje „Sparnuotųjų karvyčių sąskrydį“. Iš siūlų, popieriaus, plunksnų ar kitų medžiagų vaikai kviečiami gaminti sparnuotas karvytes ir atsinešti jas į Knygų mugę! Šeštadienį, vasario 14 d., 12 val. mėtinę savo letenos dydžio karvytę atneš ir vaikų pamilta Mėta Meškinija – žalias gauruotas meškinas iš televizijos laidelės vaikams! „Mažiesiems gerbėjams Mėta Meškinija dalys ir autografus. Tiksliau – antspaudukus, nes dar nėra sukurto jos letenai tinkančio pieštuko!“ – juokavo dailininkė S.Ach, padėjusi Mėtai „užauginti“ sparnuotą karvytę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių