Quantcast

Vilniaus knygų mugė 2009 - be pasaulinio garso rašytojų

Tradicinė Vilniaus knygų mugė šiemet svečius pasitiks su dviem šimtais kultūrinių renginių. Daugelį iš jų lydės istoriniai Lietuvos valstybės akcentai. Vasario 12-15 dienomis ūšiančios mugės akiratyje atsidurs šaliai reikšmingi įvykiai: Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimas ir programa „Vilnius – Europos Kultūros sostinė 2009“ (VEKS).

„Šie akcentai atsispindės tiek mugėje, tiek jos renginiuose. Gal ne visai patraukliai, ne komerciškai skamba, bet kiekvienai šaliai aktualu jos istorinės šaknys. Mes tikrai turime kuo didžiuotis“, - pasakojo parodų centro „Litexpo“ atstovė spaudai Rasa Keliuotytė.

Išskirtinis dėmesys mugėje bus nukreiptas ne tik į Lietuvos, bet ir į jos kaimyninių šalių praeitį. Baltarusija, Lenkija ir Ukraina pristatys savo leidybos tradicijas, dalyvaus kultūrinėje programoje ir diskusijų klube, kuriame istorine tematika kalbėsis istorikai, literatūrologai ir kritikai.

„Bus paliesta Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, jos istorijos atspindžiai šiuolaikinėje valstybės kultūroje ir politikoje“, - kalbėjo R.Keliuotytė.

Vilniaus paskelbimo Europos kultūros sostine proga sostinės vyno bare „In vino“ pradės veikti Vilniaus knygų mugės klubas. Jame vakarais lankysis knygų mugės svečiai – rašytojai ir poetai. Net praūžus mugei klubas veiklą tęs visus 2009 metus.

Į Vilniaus knygų mugę atvyks ir kitą šių metų Europos kultūros sostinė – Austrijos miestas Lincas. „Litexpo“ rūmuose bus įgyvendintas projektas „Vilnius skaito Lincą, Lincas skaito Vilnių“.

Nors šiemet Vilniaus knygų mugėje svečiuosis 32 užsienio ir 90 lietuvių autorių, pasaulinio garso rašytojų, tokių kaip mugėje viešėję Johnas Irvingas, Herbjørg Wassmo ar Alessandro Baricco, nesulauksime.

„Tokio ryškumo žvaigždžių nėra“, - neslėpė R.Keliuotytė.

Iš viso mugėje laukiama 240 dalyvių. Savo stendus turės 162 leidyklos: 108 Lietuvis ir 54 užsienio šalių. Taip pat mugėje svečių lauks knygų prekybininkai, aukštųjų mokyklų ir institutų leidyklos, fondai, muziejai, ambasadų stendai.

Vilniaus knygų mugėje bus surengta 200 kultūrinių renginių, iš jų 56 - skirti vaikams. 36 renginiai vyks kūrybinėje studijoje "Tu gali sukurti knygą". Mugėje bus eksponuojama 12 meno parodų.

Šiemet kasmetė knygų mugė „Litexpo“ parodų rūmuose šurmuliuos vasario 12-15 dienomis.


Šiame straipsnyje: knygų mugėLitexporašytojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių