Quantcast

Vilniaus kiemsargiai grasina streiku

  • Teksto dydis:

Minimalius atlyginimus uždirbantys Vilniaus gatves prižiūrintys kiemsargiai teigia algų nesulaukią nuo praėjusių metų lapkričio, todėl ketina skelbti steiką, jeigu jiems nebus išmokėtas darbo užmokestis, nes negaudami atlyginimų ir nebegalėdami išmaitinti šeimų jie priversti imti greituosius kreditus ir klimpti į skolas, šeštadienį pranešė LNK „Žinios“.     

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigia, kad su kiemsargiais buvę atsiskaityta iki Kalėdų.

„Visi darbuotojai turėjo gauti atlyginimus. Jeigu yra kažkokie nemokėjimai, reikia klausti konkrečių įmonių. Nes mes savo įsispareigojimus su įmonėmis susiderinę esame ir susitvarkę dar iki gruodžio 1 dienos. Gali būti maksimalus vėlavimas tarp vieno mėnesio,“ - teigė A.Zuokas. 

Tuo tarpu Jungtinės komunalinio ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Renata Telinskytė merą kaltina melu.

„Dar pasitikslinau pas vieną iš įmonių, kaip yra su atsiskaitymu. Buvo pasakyta, kad lapkričio mėnesį buvo padarytas paskutinis pavedimas. Tai yra tikrai nedidelė suma“, - teigė R.Telinskytė, pasak kurios, skolos kiemsargiams siekia 8,7 mln. eurų (30 mln. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu čia dabar...SIAUBAS...

Nu čia   dabar...SIAUBAS... portretas
jEI TRŪKO LĖŠŲ, TAI JAU GALIMA BUVO DALINAI NEDAMOKĖTI DIDELIUS ATLYGINIMUS GAUNANTIEMS ASMENIMS, O NE KIEMSRGIAMS IR KITIEMS MINIMALŲ ATLYGINIMĄ TEGAUNANTIEMS ASMENIMS...BŪTINA PATIKRINTI, KAS KIEK IR KODĖL TAIP PADARĖ.JUK ANIEMS -TAI BŪTINASIS GYVYBINIS REIKALAS TAS MINIMUMAS TAI NORS IŠMOKAMAS JIS TURI BŪTI REGULIARIAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių