Quantcast

Vilniaus Kalėdų eglei – britų žiniasklaidos liaupsės

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus Katedros aikštėje įžiebta Kalėdų egle sulaukė Didžios Britanijos žiniasklaidos dėmesio. 

Naujienų portalas „Mirror“ sostinės Kalėdų eglei negaili pagyrų – vadina viena ryškiausių Europos žaliaskiarių. 

Pasak britų žiniasklaidos, visai eglutės apšvietimo sistemai buvo panaudota net 70 tūkst. lempučių, o masyvi konstrukcija matoma iš lėktuvo, leidžiantis į Vilniaus oro uostą. 

Portalas diena.lt primena, kad vakar Kalėdų eglės įžiebimą Vilniuje stebėjo tūkstančiai žmonių. Jai išpuošti panaudota beveik 900 žaisliukų, o bendras kompozicijos plotas – daugiau nei 2500 kv. metrų.

Šiandien Rotušės aikštėje bus įžiebta kita Vilniaus Kalėdų eglė.

Tradiciškai įvairiomis pasaulio kalbomis susirinkusius prie eglutės pasveikins įvairių šalių ambasadų atstovai. Šventinį koncertą visiems dovanos Neringa ir „Tele bim-bam“. Linksmybės prie eglutės Rotušės aikštėje prasidės nuo 16 valandos.

Rotušėje visą dieną vyks jubiliejinė 15-oji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė ir kalėdinio maisto paroda, kurioje skirtingų šalių ambasadų Lietuvoje atstovai pristatys savo šalių Kalėdų tradicijas, savo rankomis gamintus šventinius dirbinius. Šiais metais savo šalių stendus pristatys 30-ties valstybių ir bendruomenių bei 5-ių tarptautinių Vilniaus mokyklų atstovai. Rotušėje vyks daugybė pramogų, o mažuosius džiugins pats Kalėdų senelis iš Laplandijos.

Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos papildys labdaros fondą, kuris šiemet parems 10 organizacijų. Šįmet labdaros mugės organizaciniam komitetui pirmininkauja Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos prezidentė, Suomijos ambasadoriaus žmona Ebba Michelsson, mugę globoja premjero Sauliaus Skvernelio sutuoktinė Silvija Skvernelė ir mugės garbės ambasadorė ponia Alma Adamkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nematau jokios eglės,kur pati žaliaskarė eglė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių