Quantcast

Vilniaus ir Erfurto merai dalijosi patirtimi

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Artūras Zuokas susitiko su Erfurto miesto meru Andreas Bausewein ir jį lydėjusia delegacija iš Vokietijos.

Vilniaus miesto meras domėjosi šildymo, atliekų rūšiavimo, pastatų renovacijos, miesto tvarkymo, saulės energijos panaudojimo patirtimi Erfurte. Taip pat papasakojo, kad netrukus Vilniuje, privačiam verslui bendradarbiaujant su partneriais Vokietijoje, bus atidaryta saulės baterijų gamykla.

A. Bausewein įteikė Vilniaus merui vienos Erfurto mokyklų moksleivių laišką su prašymu surasti mokyklą Vilniuje, kurios moksleiviai norėtų susirašinėti. Meras teigė, kad vilniečiai norėtų bendrauti su kitų šalių vaikais, nes tai puiki galimybė ne tik susirasti draugų, bet ir lavinti vokiečių kalbą.

Šiuo metu bendradarbiauja jau 14 Vilniaus ir Erfurto mokyklų.

Miestų susigiminiavimo sutartis buvo pasirašyta 1972 m., kuri 1990 m. buvo atnaujinta.

Nuo 2000 m. bendradarbiavo  miestų savivaldybių miesto plėtros, miesto ūkio, saugaus miesto, transporto sričių specialistai, Erfurto miesto ir Vilniaus apskr. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai.

Nuo 2000 iki 2008 m. Vilniaus futbolo mokyklos jauniai vykdavo į Erfurte organizuojamas jaunių futbolo žaidynes, Vilniaus mokyklų teatrų kolektyvai – į kas kelis metus vykstantį Tarptautinį jaunimo teatro festivalį, Vilniaus floristai – dalyvauti Erfurto Kalėdinės puokštės rišimo parodoje.

2012 gruodį Vilniaus ir Erfurto miestų 40 metų bendradarbiavimo sutarties minėjimo renginiuose  Erfurte dalyvavo oficiali Vilniaus m. savivaldybės delegacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių