Quantcast

Vilniaus gatvių remontas apsiribos tik duobių užtaisymu

Ankstesnės Vilniaus valdžios pastangos sutvarkyti miesto gatves dabartiniams sostinės vadovams atrodo bevaisės. Skųsdamiesi milijoninių skolų „palikimu“ dabartiniai vadovai gatves žada tvarkyti taupiai ir ūkiškai. Šiam reikalui šiais metais nuspręsta skirti 5 mln. litų

Po kiekvienos žiemos ypač pablogėja gatvių būklė – dėl temperatūros pokyčių, asfaltbetonio dangos senėjimo, intensyvaus eismo ir kitų aplinkos veiksnių kelių dangoje atsiranda plyšiai ir duobės.

Šiuo metu ypač prasta asfaltbetonio danga yra Mokslininkų, Didlaukio, Visorių, Baublio, Pušyno kelio, Kazlausko, Braškių, Žvalgų, Lakūnų, Viršupio, Kairėnų, Keramikų, Lakštingalų gatvių atkarpose.

Savivaldybė informuoja, kad šiais metais Vilniuje bus remontuojamos visos gatvės, užtaisant duobes rankiniu būdu ar atkertant su freza. Šie metodai užtikrina saugaus eismo sąlygas, tačiau nepagerina dangos būklės. Danga gerėja, klojant naujus asfaltbetonio sluoksnius, tačiau, sumažėjus finansavimui, šis metodas bus taikomas retai.

„Kadangi gavome ankstesnės valdžios „palikimą“ – milijonines skolas, todėl šiemet turėsime tvarkytis taupiai ir ūkiškai – užtaisysime tik pačias pavojingiausias Miesto ūkio departamento specialistų apžiūrėtas ir nurodytas duobes“, – teigė sostinės meras V. Navickas. „Tam skirsime lėšų iki 5 mln. litų“, - informavo meras.

Šiuo metu Savivaldybės įmonės ir tarnybos prižiūri per 970 km miesto gatvių ir kelių, iš jų – per 600 km asfaltuotų.
Praėjusiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos Vilniaus gatvių remontui buvo skirta 13 mln. litų. Šiais metais planuojama skirti 4 mln., kurių užteks tik avarinių duobių užtaisymui ne sezono metu (rudenį ir žiemą) bei žvyrkelių ir gruntinių kelių lyginimui.


Šiame straipsnyje: duobėsvilniaus gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių