Quantcast

Vilniaus etikos sargai nenustatė konservatoriaus kaltės skiriant jo vaikui darželį

Vilniaus savivaldybės tarybos Etikos komisija konstatavo nesurinkusi įrodymų, kad Vilniaus tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius galėjo paveikti administracijos darbuotojus vaikų darželyje skiriant vietą jo vaikui.

Dar vasarį atliktas Centralizuoto vidaus audito skyriaus patikrinimas parodė, kad V.Urbonavičiaus sūnui vieta Vilniaus lopšelyje- darželyje „Žirniukas“ skirta pažeidžiant savivaldybės tarybos nustatytą tvarką ir Lietuvos higienos normų reikalavimus. Tačiau situaciją du mėnesius nagrinėjusi Etikos komisija neįžvelgė čia politiko poveikio.

„Mes nusprendėme, kad V.Urbonavičius nepažeidė teisės aktų“, – BNS sakė Etikos komisijos pirmininkė, opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovė Aldona Šventickienė.

Apie galimą konservatoriaus poveikį administracijai sausio pabaigoje informavo Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius. Liberalai tuomet paragino V.Urbonavičių atsistatydinti iš tarybos nario pareigų. Meras tuomet žiniasklaidai teigė, kad Švietimo departamento direktorius Algminas Pakalniškis jam įteikė atsistatydinimo pareiškimą pripažinęs, kad „spaudimas buvo ir konkreti specialistė, kuri nuspaudė mygtuką, patvirtino, kad gavo departamento vadovo nurodymą tai padaryti“. Pats A.Pakalniškis šių teiginių nekomentavo ir tvirtino atsistatydinantis, nes nenori kenkti departamento reputacijai.

E-miesto departamento direktorius Jonas Pidkovas BNS tuomet taip pat teigė, kad V.Urbonavičius per V.Benkunsko padėjėją „dažnai įkyriai užklausdavo“ apie savo vaiko vietą.

Pasak A.Šventickienės, Etikos komisija apklausė visus šioje istorijoje figūravusius administracijos atstovus ir politikus, išskyrus merą, šis nurodė vadovautis jo žiniasklaidoje išsakyta pozicija. Etikos komisija nustatė, kad V.Urbonavičius iš tiesų teiravosi V.Benkunsko dėl vaiko eilės patekti į darželį, savo ruožtu V.Benkunskas pavedė situaciją išsiaiškinti savo padėjėjai. Bet, anot Etikos komisijos pirmininkės, tai nėra pažeidimas, nes savivaldybės tvarka nenumato, kad informacija privalomai turi būti teikiama tik „vieno langelio“ principu, t. y. tą turėtų daryti būtent už informaciją atsakingas skyrius. V.Urbonavičius taip pat neneigia, kad teiravosi vicemero dėl savo vaiko situacijos, bet sako nedaręs spaudimo administracijai.

Pasak A.Šventickienės, J.Pidkovas komisijai taip pat nepatvirtino, kad su V.Urbonavičiumi bendravo tiesiogiai ir kad politikas davė kokius nors nurodymus.

„Nė su vienu savivaldybės tarnautoju V.Urbonavičius nekalbėjo“, – tvirtino A.Šventickienė.

V.Urbonavičiaus vaikui darželyje „Žirniukas“ vieta atsirado papildomai į darželį priėmus šešis vaikus. Anot Etikos komisijos vadovės, komisija nenagrinėjo vidaus audito nustatytų administracijos darbuotojų pažeidimų, o svarstė tik V.Urbonavičiaus elgesį. Anot jos, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras dėl higienos normų pažeidimų išplečiant darželio grupes per dvejus metus yra užfiksavęs apie 200 pažeidimų, tai daroma beveik visose įstaigose trūkstant vietų darželinukams, tad politiko atvejis esą nėra išimtis.

Prieš kelias savaites R.Šimašius BNS yra sakęs, kad net ir Etikos komisijai nenustačius pažeidimų, „moralinį vertinimą“ turėtų prisiimti pats tarybos narys.

„Šiuo atveju visi faktai, man atrodo, yra aiškūs, yra tik jų interpretavimas apsimetant kvailiais, kad čia taip netyčia atsitiko. Suprantame, kad ne. Liberalų frakcija savo pasiūlymą yra išsakiusi, mūsų koalicijos partnerių konservatorių yra apsisprendimas, kaip jiems daryti“, – teigė meras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Ką padarysi,kad konservatorių tokia "morali" etika.Nuo tvartelio ,prie darželio ir eis dar toliau.Konservatoriams,tauta ne autoritetas.

...

... portretas
Brrr tas 'konservų' dvokas...

cha

cha portretas
Konservatorius nekaltas, ne, ne...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių