Quantcast

„Vilniaus energija“ pažeidė teisės aktus, tačiau nebus baudžiama

„Vilniaus energijos“ vartotojams pateiktos sąskaitos už 2011 metų lapkričio mėnesį buvo neteisingos ir prieštaravo teisės aktams, pareiškė Kainų komisija. Tačiau, atsižvelgus į tai, kad bendrovė greitai ištaisė klaidą, komisija nutarė nesiimti jokių veiksmų prieš bendrovę.

Komisija ketvirtadienį pritarė jos specialistų parengtai ataskaitai, po posėdžio žurnalistams pranešė Kainų komisijos pirmininko pavaduotojas Danas Janulionis.

„Kainų ir energetikos kontrolės komisija pritarė skyriaus parengtai ataskaitai ir nustatyta, kad lapkričio mėnesį vilniečiams pateiktos sąskaitos neatitinka teisės aktų reikalavimų. Tačiau, atsižvelgus į tai, kad bendrovė operatyviai ištaisė ir jau gruodžio mėnesį nebeliko sąskaitos už kurą, buvo nuspręsta nesiimti tolesnių veiksmų“, - sakė D.Janulionis.

Anot jo, įmonė neteisingai taikė šilumos kainas, nes joms kas mėnesį keičiantis, ji negali išrašyti sąskaitų už ilgesnį laiką nei kalendorinis mėnuo. Tačiau už tai įmonės vadovai jau buvo nubausti.

„Šilumos kainos keičiasi kiekvieną mėnesį, tačiau sąskaitos formuojamos už laikotarpį, kuris nebūtinai sutampa su kalendoriniu mėnesiu. Tais atvejais, kai “Vilniaus energijos„ išrašytos sąskaitos buvo ilgesnės kaip kalendorinis mėnuo, Energetikos inspekcija taikė administracinę atsakomybę “Vilniaus energijos„ atstovams. Ir šituo aspektu toliau nebuvo nagrinėjama“, - sakė komisijos narys.

Kita vertus, pasak D.Janulionio, komisija nustatė, kad kai kurie teisės aktai nėra suderinti tarpusavyje - pavyzdžiui, šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės, kurias parengė Energetikos ministerija, numato, kad ataskaitinis laikotarpis gali būti trumpesnis nei 30 dienų - 25 ar 26 dienos.

„Komisijos nuomone, tai neatitinka Šilumos ūkio įstatymo reikalavimų, nes kaina keičiasi kiekvieną mėnesį - nuo pirmos iki paskutinės mėnesio dienos. Ir jeigu sąskaita būtų formuojama už trumpesnį laikotarpį, tai būtų pažeistos vartotojų teisės, todėl nuspręsta kreiptis į ministeriją su konkrečiu siūlymu, kaip reikėtų pataisyti reglamentavimą“, - kalbėjo D.Janulionis.

Be to, komisija tyrė „Vilniaus energijos“ veiksmus, namų administratoriams perduodant šilumos punktų priežiūrą, ir nenustatė, kad tai turėjo įtakos lapkričio mėnesio šilumos suvartojimui.

„Konkrečiais tirtais atvejais “Vilniaus energija„ perdavė šilumos punktų priežiūrą asmenims, kurie buvo kvalifikuoti, turėjo atitinkamą leidimą prižiūrėti šilumos punktus ir buvo pasirašyti perdavimo aktai. Taigi, prielaidų, jog dėl tokių veiksmų būtų padidėjęs šilumos suvartojimas lapkričio mėnesį, komisija nenustatė“, - konstatavo D.Janulionis.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energijašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
va va , nusprendei neteisingai praturteti , apgaules budu o gal net ir praturtejai kurie susimokejo o tai turbut opagrinde valstybiones istaigos . O atsakomybes jokios . Nes tai juk savi savus seria

vagys

vagys portretas
turi sedeti kalejime,kur musu prokurorai?

čia lietuva.....

čia lietuva..... portretas
oligarchai niekada kalti nebūna, pinigų žmonėms nereikia sugrąžinti O tas burbulas dėl šildymo kainų, tai tik rinkimų reklama. TAIP KAD NIEKAS NEKALTAS, NIEKAS NEPERMOKĖJO UŽ ŠILDYMĄ, TIK KALČIAUSIAS LIKO KAIP VISADA IEŠMININKAS. ČIA JUK LIETUVA
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių