Quantcast

Vilniaus energetikos projektas – tarp sėkmingiausių Europoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus projektas „Interaktyvus pastatų šilumos suvartojimo žemėlapis“  nominuotas kaip vienas geriausių pavyzdžių energetikos srityje Europoje ir inovacijų kategorijoje varžysis kartu su Oslo ir Edinburgo miestų projektais. Nugalėtojas paaiškės tarptautinėje „Eurocities“ asamblėjoje Miunchene. 

Vilniaus interaktyvaus žemėlapio projektas - tai bendras  miesto savivaldybės ir UAB „Vilniaus energija” darbas. Interaktyviame pastatų šilumos suvartojimo žemėlapyje galima rasti pastatų šilumos suvartojimo analizės rezultatus ir rekomendacijas gyventojams dėl energiją taupančių priemonių diegimo. Taip pat šis interaktyvus žemėlapis leidžia nustatyti, kiek šilumos suvartoja namas skirtingais šildymo sezonais, bei palyginti duomenis su kaimynystėje esančiais daugiabučiais.

Žemėlapyje pateikiami 4799 šilumos punktai pagal faktinį energijos suvartojimą gyvenamajame pastate ir kokiai klasei daugiabutis pagal šiuos duomenis priklauso.

„Eurocities“  asamblėjos metu atskleidžiamos ir įvertinamos geriausios vietinės iniciatyvos ar praktikos, kurių dėka miestai tampa laisvesni, modernesni ir, svarbiausia, tai nesukelia jokių ekonominių ir socialinių problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių