Quantcast

Vilniaus darželiams nebus tiekiami dalies sukritikuotų įmonių maisto produktai

  • Teksto dydis:

Vilniaus darželiams maistą tiekianti bendrovė „Pontem“ pranešė pakeitusi dalį gamintojų, kurių produkciją sukritikavo Lietuvos tėvų forumas.

„Kol vyksta vakar Lietuvos tėvų forumo paskelbtų vaikų darželiams Vilniuje tiekiamų maisto produktų tyrimų vertinimas, abejonių sukėlusi gamintojų produkcija bus keičiama kitų įmonių gaminiais – vietoj „Rivonos“ pieno produktų pasirinkta „Rokiškio pieno“ ir „Pieno žvaigždžių“ produkcija, „Mažeikių mėsinės“ mėsos gaminius keičia „Nemateko“ produktai, o uogienę vietoje „Vilniaus konservų“ vaikų darželiams tieks „Gerovė“, - trečiadienį informavo bendrovė.

Naujų tiekėjų produktai darželiams bus pristatomi nuo ketvirtadienio. Kol abejonių sukėlę gamintojai neįrodys, kad jų produkcija kokybiška ir atitinka visus teisės aktuose nurodytus reikalavimus, vaikų darželiams ji nebus tiekiama.

Vienam iš Vilniaus darželių centralizuotai tiekimų maisto produktų tyrimus laboratorijoje užsakę Lietuvos tėvų forumos atstovai antradienį paskelbė, kad iš darželio "Varpelis" paimtų maisto produktų tyrimai atskleidė įvairių trūkumų. Pavyzdžiui, piene buvo mažiau baltymų, nei nurodyta ant pakuotės, piene ir varškėje rasta bakterijų, kurių neturėtų būti ar leidžiami mažesni kiekiai nei buvo rasta. Pieniškose dešrelėse ir dešroje rasta krakmolo, kurio neturėtų būti aukščiausios kokybės produktuose, kokie pagal pakuotę turėjo būti tirtieji.

„Pontem“ nepakeitė tik tiekėjo "Baltic supply", kurio platinamos razinos buvo tirtos Lietuvos tėvų forumo iniciatyva. Kaip BNS sakė "Pontem" Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Ieva Jasudė, nors viešai išsakyta priekaištų dėl razinų kokybės, jų kokybė pagal minėtus tyrimus visiškai atitinka reikalavimus.

Pasak "Pontem" generalinės direktorės Audronės Tendzegolskienės, maisto produktus jau tiria ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Paaiškėjus šių tyrimų rezultatams, bus sprendžiama, kurių gamintojų produktai toliau bus tiekiami Vilniaus miesto darželiams. 

Šiuo metu yra vykdomas naujas maisto produktų pirkimo Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigoms atviras konkursas. Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis trečiadienį teigė priekaištus dabartiniam tiekėjui siejantis būtent su konkursu - esą taip vyksta konkurencinė kova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių