Quantcast

Vilniaus centrinis paštas aukcione bus parduodamas už 10 mln. eurų pradinę kainą

Valstybės valdomas Lietuvos paštas sostinės centrinio pašto pastatą gruodį aukcione pardavinės už daugiau nei 10 mln. eurų pradinę kainą.

Trečiadienį paskelbtoje registracijoje į aukcioną nurodoma, kad gruodžio 12-13 dienomis bus parduodamas 5,4 tūkst. kv. metrų ploto paslaugų paskirties pastatas su 0,23 hektaro ploto komercinio sklypo Gedimino prospekte nuomos teise. Objektas įrašytas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

„Bendrovė pasilieka teisę atlikti potencialių pirkėjų patikimumo vertinimą ir atitikimą Ekonominių ir kitų tarptautinių sankcijų įgyvendinimo įstatymo nuostatoms“, - rašoma skelbime.

2017-aisiais Lietuvos paštui rinkai pasiūlius šį pastatą, jo vertė dokumentuose buvo nurodoma didesnė 11 mln. eurų.

Lietuvos paštą Vilniaus centrinio pašto pardavimo klausimais konsultuoja konkursą laimėjusi nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Newsec advisers LT“. Ji atliko kompleksinį objekto vertinimą, teikia rekomendacijas dėl turto likvidumo, kainos, pardavimo būdo, termino, taip pat organizuoti turto pardavimą.

Lietuvos paštas lapkritį aukcionuose taip pat planuoja pardavinėti Kauno ir Klaipėdos centrinius paštus. Kol kas neatskleidžiama, kokios bus turto pradinės kainos.

Anot bendrovės, ji dėl visų trijų objektų kreipėsi į Kultūros ministeriją bei Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybes, siūlydama pastatus įsigyti, tačiau susidomėjimo nesulaukė.

Vilniaus centrinio pašto pastatas yra dviejų epochų – XIX-XX amžių istorizmo-neorenesanso ir XX amžiaus antros pusės modernizmo – kūrinys. 1969 metais atliekant pastato rekonstrukciją, vieni žymiausi Lietuvos architektai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai išsaugojo istorinį fasadą, o viduje sukūrė naują erdvę, pritaikytą pašto funkcijai.

Dėl planų parduoti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centrinius paštus susirūpinimą yra pareiškusi Valstybinė kultūros paveldo komisija, Lietuvos nacionalinė UNESCO, Lietuvos restauratorių sąjunga.

Lėšas, gautas iš turto pardavimo Lietuvos paštas planuoja skirti 10,2 mln. eurų vertės logistikos centro, kuriame bus skirstomos siuntos, statybai Vilniuje ir paštų modernizavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k u rvos jūs

k u rvos jūs portretas
paskutinį Tautos turtą - Paveldą jau draskot vietoje to, kad renovuoti ir saugoti ateinančioms kartoms. Kodėl gyventojus verčiat renovuoti daugiaukščius suokdami kad renovacija yra labai gerai? Kodėl valstybiniam turtui nėra taikoma renovacija už Europos ir valstybės lėšas o vienintelė išeitis - parduoti? Kaip tarnybos nemato kad čia yra didžiausia valstybinė Korupcija ir grėsmė Lietuvos savitumui, jos Kultūrai ir Išlikimui?!!! Vienu metu aukcionui ,,choru" atiduodami visi trys buvę paštai - Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Net aš matau, kad čia veikia ne sukčiai savivaldybėse o sukčiai(netgi banditai) aukščiausiose šalies lygmenyse.

o

o portretas
kas pirks? gal zydai? o kam pinigus skirs? gal pensininkams? juk nedaug liko iki AA tai gal susiprasit?........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių