Quantcast

Moterys reikalauja daugiau pagalbos smurto aukoms

Visuotinių eitynių už moterų teises dalyvės Seimui ir aukščiausiems šalies vadovams įteikė reikalavimus.

Visuotinėse eitynėse už moterų teises, kurios tarptautinę Moters dieną vyko Vilniuje, moterys aktyvistės, menininkės, mokslininkės, nevyriausybininkės, verslininkės ir politikės pareiškė - pokyčiai beldžiasi.

Pasak eitynių organizatorių, 27-eri Lietuvos nepriklausomybės metai nedaug teatnešė pažangos lyčių lygybės srityje. Teismai vis dar priima smurtautojus išteisinančius sprendimus, pasmerkdami moteris myriop.

Reikalavimuose, kuriuos moterys valdžios atstovams įteikė po mitingo, raginama kuo skubiau imtis priemonių kovoti su smurtu prieš moteris ir smurtu artimoje aplinkoje.

Antrasis reikalavimas - sukurti sistemą, kurioje pagalba teikiama visoms smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje aukoms, tarp jų - ir seksualinio smurto aukoms.

Reikšdamos palaikymą nevyriausybinių organizacijų kreipimuisi dėl Europos Tarybos konvencijos dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir šalinimo ratifikavimo, kuris buvo palaikytas 93 nevyriausybinių organizacijų, moterys prašo valstybės institucijų kuo skubiau ratifikuoti Konvenciją ir imtis aktyvesnių veiksmų kuriant įvairių institucijų, visuomenės, žiniasklaidos ir nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimu grįstą mechanizmą kovoti su smurtu prieš moteris ir smurtu artimoje aplinkoje.

Kaip skelbė ELTA, išlikdamos solidarios ir jautrios atskirų moterų išgyventoms pažeminimo istorijoms, eitynių „Tokios Lietuvos dukroms nepaliksime - pokyčiai beldžiasi” dalyvės akcentavo visuomenės požiūrį į profesionalius darbo santykius, seksualinį priekabiavimą ir smurtą išjudinusį #METOO.

„Tikimės, kad šie mentaliniai pokyčiai ves ir į praktinius įstatymų bei teisinės sistemos pokyčius“, - teigė moterys aktyvistės, menininkės, mokslininkės, nevyriausybininkės, verslininkės ir politikės.

Vilniaus katedros aikštėje jos pastatė #METOO skulptūrą, eisenoje iš Katedros aikštės ėjo Gedimino prospektu Seimo link ir ten surengė mitingą.

Seimo Konstitucijos salėje Kovo 8-osios proga surengta konferencija „Po 100 metų: moters dalis ir dalia Lietuvoje“.

Centrinėje universalinėje parduotuvėje Kraujo donorystės akcijoje „Nedovanok gėlės - išgelbėk gyvybę!“ Nacionalinis kraujo centras laukia kraujo donorų. Nuo 17 iki 19 valandos Vilniaus miesto savivaldybėje floristai kvies į parodą-labdaros aukcioną „Women Power“.

Tarptautinės moters dienos renginius solidariai organizuoja moterys aktyvistės, menininkės, mokslininkės, nevyriausybininkės, verslininkės ir politikės. „Po 100 metų Lietuva subrendo pokyčiams užtikrinant moterų teises“, - sako jos.


Šiame straipsnyje: Kovo 8moterų teisėseitynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH, juk žinom: "Moterys meluoja geriau". Tai ir vertint reikia ne jų kalbas, o realybę - KADA baigsis moterų SMURTAS, kodėl vyrai anksčiau už jas miršta?

Gerbkite save ir jus gerbs.

Gerbkite save ir jus gerbs. portretas
Moteris nepulkit i lova su pirmu pasitaikiusiu.ne syki teistu.Negimdykite vaiku su bet kuom.Nuo jusu paciu daug kas priklauso.Isimciu gali buti tik nedaug tarp smurtaujanciu issigimeliu.Prisidarote vaiku ,o auginti nesugebate.Mat neturite socialiniu igudziu.manau tik dabar galima ju pasisemti jei tik noro turi.Mano laikais nebuvo nei radiju,nei TV nei normalios spaudos.Uzaugome ir patirti turime.Todel ,kad netingejome.

NA NA

NA NA  portretas
aplamai visame pasaulyje moterims yra sunku skintis į laisvė ir laimę kelią ,______Lietuvoje, pirmoji kovotoja už moterų teisės, buvo žemaitė kurią ,kaip ir " Šatrijos raganą" ,Pečkauskaitę , kurstė kurti kaimynas ,Višinskis ,Čia šiaip istorijos ,prisimenant koks ankščiau buvo jaunimas ,dabar palyginkim ,jaunimą einanti į seimą per kitų galvas ,jokios moralės ,landsberginių gaujos narys Majauskas ,prisidengęs doros kaukę ,tvirkino ir girdė žalią jaunimą ,{pagal paskutinius pasiaiškinimus }savo malonumams ,oi oi ,,,,sėkmės ,kovoti už savo teisęs ,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių