Quantcast

Vilniaus atliekų tvarkymo centro projektui svyla padai

Įmonės „Energessman“, laimėjusios Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) atliekų rūšiavimo konkursą, vadovai, atsakydami į Viešųjų pirkimų tarnybos ir politikų reakciją, grasina, jog projekto dokumentų nespėjus sutvarkyti iki rugpjūčio 15 d., Lietuva gali prarasti ES pinigus šiam projektui.

Ketvirtadienį specialioje spaudos konferencijoje savo planus pristatė Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) projekto konkurso nugalėtojai – įmonė „Energessman“. Jos vadovai bijo, kad gali nespėti įgyvendinti projekto iki 2015-ųjų rugsėjo.

Šiuo metu Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) vykdo tyrimą dėl konkurso neskaidrumo, kuris gali sutrukdyti projektą įgyvendinti apskritai. Lietuva gali netekti ES finansavimo, jeigu laiku nesugebės įsisavinti pinigų projekto įgyvendinimui.

„Jeigu susitarimo nepasirašysime iki šių metų rugpjūčio 15 d., viskas užsitęs, turėsime keisti grafikus ir planus, turėsime pasakyti: „Ne“, nes nespėsime to padaryti“, - sakė naujasis „Energessman“ direktorius Ignas Stankovičius. Vos prieš kelias savaites šios įmonės vadovu tapęs I. Stankovičius tikina, kad šių pareigų ėmėsi tik su sąlyga, kad įmonė dirbs skaidriai, o dėl keistomis aplinkybėmis vykusio konkurso atsakomybę meta šiuo metu atvejį tiriančiai (VPT).

Konferencijoje dalyvavo ir įmonės „Vesina“ direktorius V. Banys bei įmonių partnerių „Atzwanger“ bei „Ladurner“ atstovai.

Pastarosios įmonės-partnerės tikino, kad vykdydamos VAATC projektą sieks užtikrinti tik aukščiausią darbų kokybę. Būtent šiuo faktoriumi „Energessman“ vadovas rėmėsi argumentuodamas savo įmonės pasiūlytą kainą. „Jei darai kompromisą su kokybe, vadinasi negerbi vilniečių“, - sakė. I. Stankevičius. Pasak jo, projektą visada įmanoma piginti, tačiau taip darant, didėja tikimybė, kad įvyks avarija.

Konferencijos metu žurnalistų tardytas V. Banys dėl ryšių su nušalintuoju LR prezidentu Rolandu Paksu bei jo partija, kuriai nemažai kėdžių šiuo metu priklauso Aplinkos ministerijoje, atsakydamas išsisukinėjo. „Vaikystėje draugai nebuvome, bet pažįstu. Pažintis su vienu ar kitu žmogumi, nemanau, kad turi būti kliūtis dirbti“, - teigė V. Banys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių