Quantcast

Vilniaus arkivyskupija Pašilaičiuose statys katalikišką progimnaziją

  • Teksto dydis:

Vilniuje plečiamas katalikiškų mokyklų ir darželių tinklas. Vilniaus arkivyskupija Pašilaičiuose statys katalikišką progimnaziją ir ikimokyklinio ugdymo įstaigą, rašoma pranešime.

Tariamasi dėl poreikius atitinkančios ugdymo įstaigos Pilaitės mikrorajone.

Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas sako: „Katalikiškose ugdymo įstaigose siekiama, kad vaikai galėtų harmoningai atskleisti savo fizinius, moralinius, intelektinius gabumus, įgytų tobulesnį atsakomybės jausmą, sugebėjimą tinkamai naudotis laisve ir būtų parengti aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime. Matome, kad tokie tikslai atitinka ir tėvų interesus, nes šiandien Vilniaus katalikiškos mokyklos, nors ir yra gana skirtingos, nepajėgia priimti visų norinčių jose mokytis.“

Matome, kad tokie tikslai atitinka ir tėvų interesus, nes šiandien Vilniaus katalikiškos mokyklos, nors ir yra gana skirtingos, nepajėgia priimti visų norinčių jose mokytis.

Katalikiškose mokyklose ne tik siekiama akademinių rezultatų, bet ir kuriama artimo meilės kultūra. Tokių mokyklų populiarumas rodo, jog net ir kitų pasaulėžiūrų tėvai mato katalikišką mokyklą kaip gerą partnerį ugdant pilietišką, bendruomenišką ir atsakingą asmenybę, – teigia arkivyskupas G. Grušas.

Vilniaus arkivyskupija Medeinos gatvėje, Pašilaičių seniūnijoje, panaudai gautame sklype, įkurdins vieną ugdymo įstaigų pastatą, sklype suplanuota erdvė bažnyčiai ir parapijos namams. Mokykloje bus įrengta 12 klasių. Čia vienu metu galės mokytis 240 mokinių. Pastate veiks ir katalikiška ikimokyklinio ugdymo įstaiga, kurioje bus įrengtos 4 grupės. Ugdymo įstaigų komplekse bus koplyčia, valgykla, daugiafunkcinė salė, amfiteatras. Suplanuota automobilių aikštelė, sporto aikštė, pieva ir aikštelė vaikų darželiui.

Ateityje Pašilaičių tikintiesiems telkiantis į bendruomenę, daugiafunkcinėje pastato salėje, talpinančioje apie 500 žmonių, galėtų vykti pamaldos, rinktųsi tikinčiųjų grupelės, vyktų susitikimai.

Sėkmingai vykstant projektui, Pašilaičiuose statomose ugdymo įstaigose mokslo metai prasidės 2019 m. rugsėjo 1 d. Projektą finansuoja Vilniaus arkivyskupija, bus ieškoma ir kitų finansavimo būdų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių