Quantcast

Vilniaus apygardos prokuratūrai antrą kadenciją vadovaus J. Laucius

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru antrai kadencijai paskirtas dabartinis jos vadovas Justas Laucius.

„J. Lauciui vadovaujant Vilniaus apygardos prokuratūrai pastebėjau kasmet gerėjančius apygardos prokuratūros veiklos rezultatus, augantį prokurorų teikiamų apeliacinių ir kasacinių skundų skaičių dėl nepagrįstų ir neteisėtų teismų sprendimų. Tai profesionalus, iniciatyvus vadovas, jis mato Vilniaus apygardos prokuratūros veikloje taisytinas bei tobulintinas sritis ir aktyviai ieško būdų spręsti iškylančias problemas“, – pranešime penktadienį cituojama generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija įvertino J. Lauciaus aukštą profesinę kvalifikaciją, dalykiškumą, atsakingumą, turimą vadovavimo patirtį, aktyvų dalyvavimą teisėkūros ir prokuratūros veiklos tobulinime.

Prokuratūroje J. Laucius pradėjo dirbti 1993 metais, dar besimokydamas Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Nuo 1998 metų jis dirbo Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo padaliniuose. 2017 metasi jis buvo paskirtas Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru.

Už ypatingus nuopelnus tiriant organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos bylas J. Laucius yra apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi.

Taip pat už pasižymėjimą tarnyboje prokuroras apdovanotas II-ojo laipsnio prokuroro garbės ženklu „Už nuopelnus“, Valstybės saugumo departamento II-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Nuopelnų kryžius“, Muitinės departamento pasižymėjimo ženklu, Specialiųjų tyrimų tarnybos medaliu „Už nuopelnus“, Lietuvos policijos pirmojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“, gavęs  ministro pirmininko padėką, ne kartą skatintas generalinio prokuroro.

J. Laucius vadovavo ir palaiko valstybinį kaltinimą „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, yra vadovavęs tiriant Eglės Kusaitės bylą dėl rengimosi įvykdyti teroro aktą, buvusio policininko Viliaus Karaliaus bylą dėl kontrabandos, šnipinėjimo ir kitiems didelio atgarsio sulaukusiems tyrimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio

Alio portretas
Tai klanas bus pasodintas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių