Quantcast

Vilnelę užtverti leido specialistė, bausta už A.Lydekos palėpę

Užupyje Vilnelei užtverti yra visi reikalingi dokumentai – kiemo šeimininkams nieko neprikiši. Tačiau projekto autorei šiuo metu atimtas leidimas dirbti dėl įstatymų pažeidimų.

„Vilniaus diena“ neseniai rašė, kad Užupyje kelią prie Vilnelės  Kranto gatvėje užstoja tvora. Miesto savivaldybės darbuotojai tvirtina, kad tai padaryta legaliai, tačiau kokiu pagrindu paaiškinti negali.

„Pats ne kartą ten ėjau ir nepraėjau. Kaip žmogus sakyčiau, kad tai – blogai, tačiau patikrinau, kad visus dokumentus tai atitinka. Yra suformuotas sklypas, o jo ribos – iki pat šlaito, taigi tvoros iš jo ribų neišeina. Mano supratimu, toks sprendimas – nelogiškas, turėtų būti praėjimas, bet ne aš braižiau, negaliu ginčytis. O paveldosaugos atžvilgiu nieko negaliu prikišti, tam žala nedaroma“, - sakė Savivaldybės kultūros paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas.

Šio Vilnelę užtvėrusio projekto autorė – Birutė Dedūrienė. Projektas buvo patvirtintas šių metų liepą. Rugsėjį iš B.Dedūrienės mažiausiai trejiems metams buvo atimtas paminklosauginis atestatas už padarytus pažeidimus rengiant projektą dėl Seimo nario Armino Lydekos palėpės rekonstravimo.

Vilniaus miesto meras Vilius Navickas sakė nieko negalintis komentuoti, nes jam ši situacija nežinoma.


Šiame straipsnyje: vilnelėtvora

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių