Pereiti į pagrindinį turinį

Vilkinama byla dėl namo Šiaulių g. griūties

2009-02-20 19:25
Vilkinama byla dėl namo Šiaulių g. griūties
Vilkinama byla dėl namo Šiaulių g. griūties / Tomo Černiševo nuotr.

Teismų maratonas dėl sostinės senamiestyje Šiaulių gatvėje įvykusios namo griūties tęsiasi. Visi kaltinamieji nustatyti, tačiau penktadienį Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo trijų teisėjų kolegija sudėtingos baudžiamosios bylos negalėjo nagrinėti, nes du iš jų neturėjo advokatų.

Namo griūties priežastis išsamiai tyrė kelios komisijos. Nustatyta, kad siena sugriuvo jos pamatus paplovus vandeniui. Stipri požeminė srovė ištryško, kai prie šulinio išsinėrė vandentiekio vamzdis. Incidentas įvyko dėl netinkamai vykdomų naujo kolektoriaus statybos darbų.

Nugriuvo dalis trijų aukštų namo sienos, likusios pastato sienos suskilinėjo. Apgriuvusiame pastate ir aplinkiniuose namuose buvo išjungtas šildymas, dujos, vanduo, elektros energija. Laimingo atsitiktinumo dėka gyventojai spėjo išbėgti iš namo, o pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Į teisiamųjų suolą sėdo penki asmenys: buvę  statybos įmonės „Constuctus“ darbuotojai Romanas Lyskit ir Marekas Dulko, buvęs  „Constructus“ projekto vadovas Darius Žeimys, už bendrastatybinių darbų techninę priežiūrą atsakingas bendrovės darbuotojas Algis Vitkauskas bei Alfonsas Bacevičius, einantis Vilniaus apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento vyriausiojo specialisto pareigas.

Tarp kaltinamųjų, kaip juridinis asmuo, yra ir bendrovė „Constructus“. Jie kaltinami pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo dėl neatsargumo bei dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Už tokius nusižengimus gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų ar net trejų metų.

Kadangi į bylos svarstymą šiandien neatvyko keli advokatai, teismo posėdis buvo atidėtas kovo 24 dienai.