Quantcast

Vietoje metalinių eismo saugumo atitvarų Vilniuje bus sodinami krūmai

  • Teksto dydis:

Vietoje metalinių eismo saugumo atitvarų Vilniuje daugelyje vietų bus sodinami krūmai, iš viso jų šiemet ketinama pasodinti per 10 tūkst., pranešė sostinės savivaldybė.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius teigia, kad krūmynai bus įrengti ne tik vietoje metalinių atitvarų, bet ir kitur tarp pėsčiųjų ir automobilių juostų, kur tam užtenka vietos.

Savivaldybė taip pat siekia, kad šiam apželdinimui, kaip ir kitoms saugumo bei pėsčiųjų ir vairuotojų komforto priemonėms, būtų leidžiama naudoti Susisiekimo ministerijos skiriamas Kelių plėtros ir priežiūros programos (KPPP) lėšas. 

„Džiaugiuosi, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis palaiko idėją ir linkiu, kad šis geras noras neužstrigtų biurokratijoje“, – sako R. Šimašius.

Pėsčiųjų atitvarai krūmais pirmiausia bus keičiami Konstitucijos prospekte, prie Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro – čia bus pasodinta apie 7 tūkst. krūmų, vėliau darbai tęsis Pylimo, Naugarduko gatvėse.

Metaliniai atitvarai taip pat išmontuoti L. Kačynskio, M. Daukšos, Labdarių, Rinktinės, Mindaugo, Žalgirio,  A. Goštauto, T. Ševčenkos gatvėse, J. Basanavičiaus – Algirdo g. sankryžoje, Pamėnkalnio – A. Stulginskio gatvių sankryžoje bei toliau nuo miesto centro esančiose gatvėse.

Atitvarai šalinami vadovaujantis atnaujintomis techninių eismo reguliavimo priemonių taisyklėmis, jos numato atitvarų būtinybę tik vietose, kur per dvejus metus įvyko bent du įvykiai su pėsčiaisiais, kur leistinas greitis didesnis nei 30 km/h ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jomajo

Jomajo portretas
As niekur vakaruose nemates, kad kaip lietuvoje tarp vaziuojamosios dalies ir saligatviu butu zole visur, o ne tik prie medziu. O paskui nesupranta kodel visada istrypta.

Klausimas savivaldybei

Klausimas savivaldybei portretas
Kodėl tiek mažai sodinama gėlių

Anonimas

Anonimas portretas
na ir kas pasikeis,metaliniai atitvarai kazkiek saugojo pesciuosius o krumai tipo saugos,eiline babkiu skalbykla
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių