Quantcast

VGTU Verslo vadybos fakultetas tapo prestižinių vadybos asociacijų nariu

  • Teksto dydis:

Centrinės ir Rytų Europos vadybos asociacijos (CEEMAN) ir Europos vadybos plėtros fondo (EFMD) žemėlapiuose įsitvirtino Lietuvos vardas – prestižinių asociacijų narių sąrašą papildė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Verslo vadybos fakultetas. Šios narystės rodo prisijungimą prie geriausių pasaulio verslo aukštųjų mokyklų klubo.

CEEMAN ir EFMD narės statusas VGTU Verslo vadybos fakultetui suteiktas po asociacijų ekspertų įvertinimo. Analizuota fakulteto mokslinė veikla, ryšiai su verslo partneriais bei tarptautiškumas – studijų programų užsienio kalba pasiūla, užsienio studentų ir dėstytojų skaičius, bendradarbiavimas su kitomis verslo mokyklomis Europoje.

„Tarptautinių ekspertų pripažinimas liudija, kad tampame tarptautiniu mastu matoma ir pripažįstama verslo vadybos mokykla. Tik nedaugelis technikos universitetų turi Verslo vadybos mokyklas atitinkančias aukščiausius studijų kokybės ir mokslinių rezultatų standartus. Aktyvus dalyvavimas prestižinių asociacijų veikloje leidžia būti tarp lyderių ir keistis gerąja patirtimi studijų kokybės, mokslo, tinklaveikos ir inovacijų srityse,“ – sakė VGTU Verslo vadybos fakulteto dekanė Jelena Stankevičienė.

Patekti į CEEMAN ir EFMD asociacijas galima tik gavus jos narių rekomendacijas. VGTU Verslo vadybos fakulteto narystės siekį parėmė partneriai iš Lenkijos ir Latvijos – Krokuvos ekonomikos universitetas bei Verslo ir finansų mokykla Rygoje.

CEEMAN ir EFMD yra pasaulinio lygio tinklai, puoselėjantys inovacijas kokybės vadybos srityje ir vienijantys šioje srityje veikiančias aukštąsias mokyklas iš viso pasaulio. Užsiimdamos mokslinių tyrimų skatinimu, gerosios praktikos skleidimu, lyderystės įgūdžių stiprinimu, mokomųjų programų kūrimu jos stipriai prisideda prie vadybos mokslo ir praktinės veiklos tobulinimo.

Pasaulinėms asociacijoms be VGTU Verslo vadybos fakulteto dar priklauso ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla ir Baltijos vadybos institutas. CEEMAN veikloje taip pat dalyvauja ir Socialinių mokslų kolegija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių