Quantcast

Veteranai švęs sovietinę pergalės dieną

Nors Lietuvoje pergalės diena tapatinama su Sovietinės Rusijos antrąja okupacija, tai netrukdo Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui dalyti leidimus jos minėjimui.

Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas pasirašė leidimą renginiui 64-osiosm pergalės dienos metinėms minėti, kurį organizuoja Vilniaus Antrojo pasaulinio karo dalyviai. Sovietinės Rusijos pusėje kovoję veteranai, kaip ir kasmet, gegužės 9-ąją tradiciškai ketina rinktis Antakalnio karių kapinėse.

Per minėjimą į kapines sugužėję Antrojo pasaulinio karo dalyviai paprastai įkuria amžintąją ugnį, rėžia pora kalbų, dalijasi prisiminimais ir po pusvalandžio išsiskirsto. Jokių incidentų, savivaldybės Viešosios tvarkos specialistų tikinimu, nėra pasitaikę. Esą į minėjimą renkasi garbaus amžiaus senjorai, nesuinteresuoti iš kapinių vėliau traukti į miestą niokoti nepriklausomybės paminklų.

Savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas tikino, kad leidimai renginiams išduodami neatsižvelgiant į visuomenės vertinimą. Svarbiausia, kad renginio organizatoriai užtikrintų, jog minėjimo metu bus laikomasi visų nustatytų viešosios tvarkos taisyklių.

„Mūsų komisija negali neduoti leidimo veteranams vien todėl, kad ta diena patinka arba nepatinka. Pagal įstatymus nedraudžiama minėti sovietinių dienų. Taip pat ir su gėjais – svarbiausia kad renginio metu būtų saugu. Šiuo atveju tų veteranų susibūrimo net renginiu nepavadinsi. Jiems net savivaldybės leidimo iš principo nereikėtų, jeigu netektų prašyti „Lietuvos dujų“ pajungti kapinių aukuro“, - sakė G.Tamošiūnas.

Pernai metais būtent per pergalės dieną vandalai nuniokojo Žaliojo tilto sovietinių karių skulptūras. Aptaškė jas raudonais dažais, skulptūros postamentą išterliojo įžeidžiamais užrašas, o po statula padėjo paketą su užrašu „Bomba“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių