Quantcast

A. Veryga kviečia Vilniaus valdžią ne politikuoti, o užsiimti realiu darbu

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sureagavo į Vilniaus savivaldybės priekaištus, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) savivaldybei nesuteikė leidimo tirti visus Antavilių pensionato globotinius.

Ministras teigia nemanantis, kad pensionato globotinių tyrimai buvo uždelsti, ir ragina Vilniaus savivaldybę pasidomėti, kaip koronaviruso testai yra atliekami, nepolitikuoti bei užsiimti realiais darbais.

„Tikrai nemanau, kad tai buvo kaip nors uždelsta. Juo labiau, kad savivaldybė tikrai turėtų suprasti, kokiomis aplinkybėmis ir kada yra tiriami tokie (slaugos įstaigų – ELTA) gyventojai. Supraskime, kad (pacientai – ELTA) gyvena uždaromis sąlygomis, jie neįeina, neišeina ir pagrindiniai, kurie ligą gali atnešti, yra darbuotojai, tai jie pirmiausiai ir yra tikrinami, testuojami“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

„Reikėtų, kad galų gale suprastų savivaldybė. (...) Jie visada gali pasiskambinti į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir pasiklausti, jeigu patiems trūksta kompetencijų“, – pridūrė ministras.

Dar kartą kviesčiau savivaldybę baigti politikuoti ir svaidytis kaltinimais, o užsiimti realiu darbu.

Pasak A. Verygos, kontaktuoti su sergančiaisiais gali tik atitinkamą kompetenciją turintys žmonės.

„Testų ėmimas nėra tiesiog atėjimas ir pasižiūrėjimas kur nors. Vaikščioti po kambarius, kur gyvena užsikrėtę gyventojai, imti mėginius taip pat reikia turėti ir kompetencijos, ir supratimą“, – sakė A. Veryga.

„Jeigu pamiršo, kaip atrodo mobilus punktas, kaip atrodo ten apsirengę darbuotojai, kurie ima tuos mėginius, aš patarčiau savivaldybės atstovams galbūt nueiti ir prisiminti, kaip visa tai atrodo. Tai lygiai tokiomis pačiomis sąlygomis turėtų būti atliekama ir tose globos įstaigose“, – pridūrė jis.

Ministras ragina Vilniaus savivaldybę ne politikuoti, svaidytis kaltinimais, o užsiimti realiu darbu.

„Dar kartą kviesčiau savivaldybę baigti politikuoti ir svaidytis kaltinimais, o užsiimti realiu darbu. Ir jeigu nežinote kaip, tiesiog pasiklausti, kaip tai padaryti. Tikrai bus, kas pasako“, – teigė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad

kad portretas
natalija-----pati esi žiopla ir neišauklėta )

Gandragalviams

Gandragalviams portretas
Lyskit į subinę verygai ir toliau tupėkit namuose ili metų galo

Diletantas

Diletantas portretas
Vaikščioti po kambarius, kur gyvena užsikrėtę gyventojai, imti mėginius taip pat reikia turėti ir kompetencijos, ir supratimą“.:)))) O negalima atitinkamai apsirengusiems slaugytojams su megintuveliais apsistot vienoje patalpoje ir senukus po viena atvezti priduot to meginio? Kokia nesamones sneka ministras,tiesiog geda.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių