Quantcast

Vėl rašysime Nacionalinį diktantą

Sausio 24 d. šeštadienį, nuo 11 val. vyks Nacionalinio diktanto pirmasis turas. Renginys organizuojamas jau ketvirtą kartą. Kaip ir kiekvienais metais Nacionalinį diktantą bus galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos atstovybėse užsienyje.

Šiemet rašyti Nacionalinį diktantą kviečiami ir moksleiviai. Anksčiau jiems varžybose dėl raštingiausio Lietuvos piliečio dalyvauti nebuvo leidžiama. Savanoriškai diktantą rašę moksleiviai bus vertinami atskirai. Tačiau, kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Specialiai vieno iš Lietuvos rašytojų diktantui sukurtas tekstas bus skaitomas per Lietuvos radijo pirmąją ir Lietuvos televizijos antrąją programas ir transliuojamas internete – Lietuvos radijo ir televizijos svetainėje www.lrt.lt.

ARX Baltica pasirūpino, kad diktantas būtų rašomas ant savaiminio kopijavimo popieriaus. Diktanto dalyviams liks jų rašto kopija ir jie galės pasitikrinti ar nepadarė klaidų, kai originalus diktanto tekstas bus viešai paskelbtas.

Vilniečiai, norintys kovoti dėl raštingiausio piliečio vardo, gali registruotis šiais telefonais ir adresais:

Vilniaus miestas – Dovilė Janušauskaitė, tel. (8 5) 2 112 392, dovile.janusauskaite@vilnius.lt, Jovita Ponomariovienė, tel. (8 5) 2 112 391 el.p.jovita.ponomarioviene@vilnius.lt

Vilniaus rajonas – Ina Obolevičienė, tel. (8 5) 2 750 622, indija3@gmail.com


Šiame straipsnyje: diktantasrašytinacionalinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių