Quantcast

Vėl degančios Šnipiškės gali virsti ir sąvartynu

Šnipiškes vėl siaubia gaisrai. Pirmadienį antrą kartą dūmai rūko iš „Forum Palace“ rūmų pašonėje stūksančio apleisto mūrinio gyvenamojo namo. Tačiau rajono gyventojai nuogąstauja ne tik dėl siaučiančių gaisrų, bet ir dėl grėsmės Šnipiškėms pavirsti sąvartynu.

Šiukšlės, murzini skudurai, baldų nuolaužos – toks vaizdas atsiveria pažvelgus per išlaužtus pastato langus. Name jau kuris laikas glaudėsi asocialūs asmenys ir benamiai. Landynė – taip galimą vadinti Upės gatvėje 9 numeriu pažymėtą liepsnų nuniokotą namą.

Tačiau tokių landynių Šnipiškėse bene daugiausiai iš visų sostinės mikrorajonų. Patys šnipiškiečiai nuogąstauja, kad jų rajonas netruks virsti sąvartynu.

„Aš pati šiukšles nešu į gatvės gale stovinčius konteinerius, o čia atvažiuoju automobiliai su priekabomis ir įžūliai atliekas verčia tiesiai po mūsų langais. Kartą išlėkiau laukan ir aprėkiau teršėjus. Pasakiau, kad užsirašysiu jų automobilių valstybinius numerius ir nusiųsiu policijai. Tačiau tie tik piktai atšovė, kad užčiaupčiau burną, jei nenoriu, kad mano pačios namai supleškėtų“, - guodėsi prisistatyti nepanorusi Krokuvos gatvės gyventoja.

Moters namo langai žvelgia į prieš dvejus metus supleškėjusio namo karkasą. Šalia jo driekiasi šiukšlių klodai: mėtosi švirkštai, maišai su įvairiomis atliekomis, baldų nuolaužos, viduryje lauko vieną dieną išdygo fotelis.

„Įsivaizduokite, visa tai pūva ir skverbiasi į žemę – požeminiai vandenys užteršti. Čia auga daug vaikų, baisu juos išleisti. O kas bus vasarą per karščius! Dvokas ir musės. Be to, padaugėjo bomžų. Kai namas sudegė, kuriam laikui jie buvo išnykę. Dabar vėl matau tuos pačius veidus“, - kalbėjo moteris.

Šnipiškių seniūnas Jonas Šerėnas neneigė: šiukšlių problema jo valdose opi. Kaltininkai – sudegusių pastatų valdytojai: dažniausiai įvairios nekilnojamąjį turtą vystančios bendrovės.  Joms esą jau išrašytas ne vienas administracinės teisės pažeidimų protokolas dėl švaros ir tvarkos taisyklių nepaisymo.
Tačiau Šnipiškėse nuosavybės turinčios nekilnojamojo turto įmonės savo kaltę neigia ir atsakomybę dėl netvarkos permeta pačiai seniūnijai ir miesto savivaldybei. Girdi, šioji turėtų rūpintis, kad gyventojai nekurtų sąvartynų kur papuola ir nevežtų šiukšlių ten, kur nedera.


Šiame straipsnyje: šnipiškėsšiukšlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių