Quantcast

Vamzdį prie Neries krantinės apklijavo laikraščiais (papildyta)

Tarptautinio menų čempionato „Art-o-thlon“ dalyvių elgesys sulaukė policijos dėmesio. Kaip rašoma tinklaraštyje Utyra.lt, trys jaunuoliai pirmadienį Neries pakrantėje atsivilkę keltuvą laikraščiais klijavo vamzdį – Vlado Urbanavičiaus „Krantinės arką”.

Kaip teigia tinklaraštininkas E.Utyra, vienas iš vaikinų veidą slėpė po kaukę. Toks jaunuolių elgesys patraukė policijos dėmesį, todėl jiems teko aiškintis, kokį meną šie daro prie nevienareikšmiškos visuomenės nuomonės sulaukusios skulptūros.

Veiksmas prie V.Urbanavičiaus „Vamzdžio“ visą laiką buvo filmuojamas profesionalia televizijos kamera.

Netrukus pasirodžiusi mergina policijos pareigūnams paaiškino, kad čia vyksta tarptautinio menų čempionato „Art-o-thlon“ renginys, pateikė reikalingus leidimus.

Menininkai ketina laikraščiais išklijuoti visą „Krantinės arką“.

Komanda susipyko

„Art-o-thlon“ dalyviai neišvengė ir kitų nesklandumų, mat tik prasidėjęs bendras kūrybinis kelias vienai iš komandų nežinia kuo gali pasibaigti.

Iš karto po pirmosios užduoties atlikimo, projekte dalyvaujantys menininkai pastebėjo, kad rusė Anna Šestakova nebenori kurti su lietuviu Andriumi Labašausku ir brite Fiona Flynn. Apie galimybę pakeisti komandą Anna vėliau pasiteiravo ir projekto organizatorių, tačiau laidos kūrybinei grupei paprašius viską išsakyti prieš kameras, Anna to padaryti neišdrįso ir nuolat kartojo, kad jai viskas gerai. Tačiau komandai ir toliau nesiseka - trijulės inicijuotas būsimos užduoties pristatymas viename Vilniaus naktinių klubų patyrė fiasko.

Pavargę vienas nuo kito ir nuo tvyrančios įtampos, visi komandos nariai nusprendė vieną dieną pailsėti.

___________________________________________________________________

Portalas primena, kad liepos 23 d. startavęs naujas tarptautinis realybės šou – menų čempionatas „Art-o-thlon“ - analogo neturintis televizinis projektas – išskirtinis nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė‘2009“ renginys.

Menų čempionatas „Art-o-thlon“ – tai kūrybingų žmonių varžytuvės dėl pripažinimo.

Per varžytuves dalyviai netradiciniais būdais bei netradicinėmis priemonėmis įgyvendins jiems skirtas kūrybines užduotis.

Projekte dalyvauja 16 įvairių sričių menininkų: 8 užsieniečiai (šalys: Kanada, JAV, Jungtinė Karalystė, Čekija, Rusija, Portugalija) ir 8 lietuviai. Projekto metu bus sudarytos užsieniečių ir lietuvių komandos, kurioms kas savaitę bus duodamos užduotys. Visą savaitę intensyviai kūrę menininkai eterio metu pristatys savo kūrinį profesionaliai ekspertų komisijai ir žiūrovams. Komisija bus sudaryta iš menotyrininkų, etnografų, istorikų, žurnalistų, ir specialistų, atitinkančių konkrečios savaitės užduoties specifiką.


Šiame straipsnyje: vilniaus vamzdisart-o-thlon

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių