Quantcast

Valstybės kontrolės auditoriai įkurdinti „Verslo trikampyje“

Keliasdešimt Valstybės kontrolės darbuotojų įkurdinti prestižiniame "Verslo trikampyje" sostinės centre.

Iš šių patalpų kol kas kraustytis neplanuojama, nes viliamasi, kad verslininkai sumažins nuomos kainą, "Lietuvos žinios" rašo, kad du Valstybės kontrolės audito departamentai į Goštauto gatvėje stovintį "BPT Verslo centrą" įsikraustė 2007 metų pabaigoje.

Ant Neries kranto esančiame pastate šiuo metu pluša apie 30 specialistų, atliekančių Europos Sąjungos (ES) paramos panaudojimo auditus. Planuojama, kad ateityje į šį pastatą persikels dar apie 10 darbuotojų. Valstybės kontrolė nuomojasi nemažas patalpas, jų plotas siekia beveik 580 kvadratinių metrų.

Kiek pinigų iš šios nuomos kas mėnesį atitenka pastato savininkui, privačiai bendrovei "BPT Lithuania" - paslaptis. Valstybės kontrolės Komunikacijos departamento direktorė Orijana Jakimauskienė teigė, kad nuomos kainos atskleisti negalima, nes to neleidžia sutartis su bendrove.

Valstybės kontrolierė Rasa Budbergytė tikino, kad jos vadovaujamos institucijos patalpose Pamėnkalnio gatvėje visi specialistai netilpo, todėl teko dairytis biuro verslininkų valdose.

Valstybės kontrolierė apgailestavo negalinti atskleisti, kiek per mėnesį sumokama privačiai bendrovei, nes tam negavo jos raštiško sutikimo. R.Budbergytė kainą pavadino "normalia". Ji pridūrė, kad po spalio 1 dienos patalpų nuomos kaina bus peržiūrėta ir veikiausiai sumažinta.

"Šiandien mokame galbūt šiek tiek daugiau, pavyzdžiui, nei nurodyta biurų nuomos skelbimuose. Bet tai nėra milžiniška suma. Jūs paklauskite, kokia reali rinkos kaina. Jos nėra, nes rinkos nėra", -tikino R.Budbergytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių