Quantcast

Valstybės atkūrimo dieną minėjo ant slidžių (papildyta)

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną daugiau nei du šimtai slidininkų iš visos Lietuvos varžėsi sostinės Vingio parko trasose.

Laimėti medalį, aplenkti draugą, garbingai įveikti distanciją - kiekvienas dalyvis siekė skirtingų tikslų ir džiaugėsi savo asmeninėmis pergalėmis.

Vienas renginio organizatorių, pats prie starto linijos stojęs Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas, džiaugėsi, kad planuota šventė pavyko ir slidininkų neišgąsdino spustelėjęs šaltukas.

"Iš pradžių nerimavome dėl speigo, bet kai išlindo saulutė, pamatėme, kad žmonės pradėjo gausiau rinktis. Smagu, kad slidinėjimo entuziastai išgirdo mūsų kvietimą ir į varžybas susirinko ne tik profesionalūs sportininkai. Ši šventė buvo skirta visiems, kurie norėjo pabandyti pasivaržyti, oficialiai užfiksuoti savo laiką, kurie myli žiemą, slidinėjimą, drįsta atsistoti ant slidžių ir nebijo išbandyti savo jėgų",- kalbėjo A. Daugirdas.

Vienas iš tokių drąsuolių buvo ir Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius. Po finišo gaudydamas kvapą ir braukdamas nuo kaktos prakaitą politikas pasakojo apie tai, kaip trasoje varžėsi su mikrochirurgu Kęstučiu Vitkumi.

"Pirmąją distancijos pusę bandžiau skubėti, bet kai Kęstutis Vitkus, leisdamasis nuo kalno išsitiesė priešais mane, o aš stebuklingai išsilaikiau ant kojų, jį aplenkdamas, matyt, nusitrynė slidžių tepalas. Pradėjo jos stipriai slysti atgal, todėl nebe apie skubėjimą galvojau, supratau, kad mano svarbiausias tikslas - pasiekti finišą",- šypsojosi profesoriaus taip ir neaplenkęs politikas.

Įdomu tai, kad beveik minute anksčiau prieš G.Babravičių finišavo vyriausias šventės dalyvis - 72 metų veteranas Jonas Viliūnas. Jauniausia varžybų dalyvė buvo aštuonmetė moksleivė Vika Romanova.

Aktyviausiai mokyklai skirta taurė, susumavus visus jos moksleivių nučiuožtus kilometrus, atiteko Vilniaus Sietyno sporto mokyklos slidininkų komandai.

Moterų veteranių grupėje nugalėtoja tapo iš Elektrėnų į sostinę atvykusi Roma Ramanauskienė. Moteris kiekvieną savaitgalį stengiasi praleisti ant slidžių, todėl įveikti 3 km trasą jai nebuvo itin sunku.

"Trasa organizatorių buvo labai gera paruošta, todėl čiuožti buvo visai nesunku. Su varžovėmis teko pasigalynėti, bet viso jėgų rezervo dar neišnaudojau",- iškovotu aukso medaliu džiaugėsi slidininkė.

Greičiausiai iš veteranų 6 km distanciją įveikęs Vladas Suslavičius slidinėja nuo tada, kai tik save atsimena.

"Per varžybas visuomet labai smagu, nes galiu pasigalynėti su kolegomis, išsiaiškinti, kuris stipresnis, tuo labiau, kai esame sulaukę tokio amžiaus. Slidinėjimas tokia sporto šaka, kuri lavina visą žmogaus kūną, ugdo vikrumą, ištvermę, jėgą. Tai pats geriausias laisvalaikio praleidimo būdas žiemą",- po sėkmingo finišo kalbėjo jis.

Pagrindinėje moterų slidininkių grupėje triumfavo vilnietė Gintarė Apčelauskaitė. Buvusi orientacininkė treniruojasi pati, todėl pergalė jai buvo įrodymas, kad treniruočių metodai pasiteisino.

"Man šiandien buvo ta diena, kai čiuožti buvo labai lengva. Labai džiaugiuosi, kad pavyko aplenkti savo varžoves, ši pergalė mane labai pradžiugino, nes esu pati sau trenerė, vadinasi, viską darau teisingai",- džiaugėsi ji.

Ilgiausią, 9 km distanciją greičiausiai įveikė vilnietis Marijus Rindzevičius. Apdovanojimo slidininkas nesureikšina - varžybos jam buvo tiesiog smagi šventė.

"Artėjant prie finišo teko pakovoti su varžovais, bet nemažą distancijos dalį visi šiek tiek simuliavome. Yra varžybos kai reikia kovoti iš visų jėgų, o čia buvo tiesiog smagi šventė, daugiau mėgėjiškas čiuožimas. Jis gal net smagesnis, nei rimtos varžybos",- šypsojosi nugalėtojas.

Po ilgos pertraukos Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga surengtos šventės tikslas - paskatinti vilniečius ir miesto svečius aktyviai naudotis miesto viešosiomis erdvėmis, puoselėti aktyvų gyvenimo būdą ir mėgautis žiemos teikiamais malonumais. Varžybų organizatoriai, kartu su Vilniaus miesto savivaldybe sieks, kad ši žiemos šventė taptų tradicine.


Šiame straipsnyje: žiemos šventėVasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių