Quantcast

Valdovų rūmų statybos teismuose gali užstrigti metams

Jei Kultūros ministerija nori gauti planuotą finansavimą Valdovų rūmų statybai, turi pakoreguoti sutartį su rangovu Panevėžio statybos trestu. Tačiau tokiu atveju projektas gali strigti teismuose.

“Visi gąsdino, kad atiduos Valdovų rūmų finansavimą tai pensininkams, tai Sodrai, ar skylėms biudžete kamšyti, bet to neatsitiko. Kitais metais biudžete Valdovų rūmams skirta 16 mln litų, bet tik su ta sąlyga, kad bus pakoreguota sutartis su rangovu ir peržiūrėtos sąnaudos. Mes privalome pakeisti tas sutartis, ar nutraukti ir pasirašyti su kitu rangovu, kas įstrigdys tą projektą keliems mėnesiams ar, neduok Dieve, metams“, - baiminosi kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Pasak jo, dabar šį projektą reikia baigti, nepaisant asmeninės nuomonės: „Jis jau stovi, nepriklausomai nuo meilės ar neapykantos, ir stengiamės baigti statybų etapą prasmingai, kad tuose rūmuose būtų galima kažką veikti“.

Pagal įstatymą rūmų statybos turėjo būti baigtos iki 2009 metų. „Šis klausimas labai sudėtingas. Taip, įstatymas jau neįvykdytas, esame juridinėje, finansinėje, techninėje, statybų ir dar labai politizuotoje raizgalynėje. Daug kam atrodo labai smagu iš to pasidaryti daug matomumo, tačiau tai mums nė kiek nepadeda dirbti - mes bandome lėtai judėti kažkokio racionalumo link“, - tikino A.Gelūnas.

Kultūros viceministrė Nijolė Laužikienė baiminosi, kad nutraukus sutartį procesai gali labai ilgai užsitęsti:

„Jei sutartį nutrauksime, įklimpsime į viešųjų pirkimų procedūras, teisminius procesus, tada, aišku, rangovas skųs ir  šio objekto užbaigimas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos metams iš tikrųjų gali pakibti ant plauko“. 


Šiame straipsnyje: Valdovų rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

moterėlė

moterėlė portretas
vaje, vaje, o pedofilai jau pašventino šituos rūmus, o jie vis nebaigti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių