Quantcast

Vairuotojos įspūdžiai: Lazdynų tilto remontas - katastrofa

Žinia, kad dėl remonto darbų nuo birželio 2-osios darbo dienomis nuo 6 iki 22 val. bus uždraustas transporto eismas Lazdynų tiltu, daliai vilniečių buvo labai nelaukta. Užteko vos poros dienų, kad vairuotojai pajustų, kiek laiko ir nervų kainuoja ši netektis.

Lazdynuose Architektų gatvėje gyvenanti Agnė darbą pradeda nuo pusės 9 ryto. Merginos biuras įsikūręs Šeimyniškių gatvėje – tame pačiame pastate, kur ir viešbutis „Holiday inn Vilnius“.

Ryte pažvelgusi pro devinto aukšto langą, Agnė nustėro: automobilių spūstis driekėsi visu Laisvės prospektu – tiek į „Gariūnų“, tiek į miesto centro pusę. Pirmiausia mergina paguodė save, kad spūstis veikiausiai išsisklaidys, tačiau viltys neišsipildė.

7.50 val. Agnė sėdo į automobilį – žygis į darbą prasidėjo. „Prieš posūkį iš Lazdynų į Laisvės prospektą išsigandau spūsties ilgio, todėl pasukau į šalikelę ir pagalvojau, koks dar kelias veda į centrą. Suvokti, kad jokie, buvo labai liūdna – teko nerti į automobilių eilę. Spūstis buvo beviltiška, iš esmės stovėjome vietoje. Pagauta kone isteriškos nevilties net skambinau draugei“, - rytinius įspūdžius prisiminė mergina.

Stovėdama spūstyje ji svarstė išeitis ateičiai. Gal viešasis transportas? „Tačiau priėjau išvadą, kad jis man – ne išeitis. 11-o maršruto troleibusas veža, darydamas didelį lankstą, todėl kažin ar būtų greičiau“, - pasakojo Agnė.
Troleibusu keliauti T.Narbuto gatve – ne pyragai. Viešasis transportas irgi iriasi per spūstį, nes neapsikentę vairuotojai lenda į viešojo transporto juostą. „Taisyklės pažeidinėjamos juodai. Aš – ne išimtis, - prisipažino mergina. – Ir dar paminėkite, kad vairuotojai dėkoja policininkams, eismą reguliuojantiems Pedagoginio universiteto žiede – be jų būtų nepravažiuojama.“

Iki darbo Agnė nusikapanojo per 45 min., nors paprastai tą patį maršrutą įveikdavo per 15 min. 
 
Mintis, kad eismas Lazdynu tiltu darbo dienomis bus draudžiamas iki rugpjūčio 25 dienos, Agnę varo į neviltį. „Maniau, ateis vasarą, išvažiuos studentai, dalis miestiečių atostogaus, tai spūstys mieste visai išnyks. O čia štai tau – staigmena!“ – ironizavo Agnė.

Tilto remonto metu galės važiuoti tik viešasis maršrutinis ir specialiosios paskirties transportas. Autobusų ir troleibusų maršrutai nesikeis.

Darbo dienomis 22–6 val. ir išeiginėmis dienomis Lazdynų tiltu bus leidžiama važiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus krovininį.

Apvažiuoti galima Savanorių prospektu, Geležinio Vilko, T.Narbuto arba Gariūnų, Titnago gatvėmis ir Savanorių prospektu.


Šiame straipsnyje: lazdynų tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių