Quantcast

Vairuotojai prašo valdžios gelbėti troleibusų parką

Trečiadienį po savivaldybės langais susibūrę 9 „Vilniaus troleibusų“ darbuotojų profesinės sąjungos atstovai prašė vadžios pagaliau sumokėti milijonines skolas ir suvienodinti bendrovėje vykdomą drastišką diržų veržimosi politiką.

Apie vidurdienį šalia Vilniaus miesto savivaldybės pastato susibūrė grupelė „Vilniaus troleibusų“ profesinės sąjungos atstovų. Šie skambiais transparantais „Taip keleivių ir vairuotojų saugumui“, „Pinigai tiems, kas dirba“  „Taupyti mažinant valdymo išlaidas“  „Stop darbuotojų skurdinimui“,  siekia atkreipti savivaldybės dėmesį į jai pavaldžios bendrovės problemas.

Valdžios prašoma užtikrinti „Vilniaus troleibusų“ pakankamą finansavimą, netaupyti biudžeto lėšų tik darbuotojų sąskaita, bet kartu maksimaliai mažinti ir bendrovės valdymo ir administravimo išlaidas. Taip pat reikalaujama nuolat kontroliuoti bendrovės vadovų vykdomą ūkinę ir finansinę veiklą, jos ekonominį naudingumą.

„Mūsų įmonės administracija veržia diržus ne sau, o vairuotojams ir kitiems darbuotojams. Grynasis atlyginimas vairuotojams sumažėjo 300 litų. Jeigu sausio 1-ąją vairuotojo atlyginimas siekė 2,1 tūkst. litų, tai dabar sumažėji jis iki 1,8 tūkst. litų. Darbuotojai nebegauna priedų už naktinius reisus, kurie panaikinti, viršvalandinių – irgi. Ir keleiviai patiria nepatogumų. Patys matote, kartais troleibuso tenka laukti ir iki pusės valandos“, tikino Danuta Iljina, „Vilniaus troleibusų“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė.

„Tegul skolas sumoka, kurių dešimtys milijonų. Savivaldybė - vienintelė mūsų akcininkė, tegul gelbėja bendrovę. O dabar atlyginimai 400 litų sumažėjo ir dėl Vilniaus valdžios sprendimų. Nubraukė priedus už naktinį darbą, keleivių aptarnavimą. Gauname priedus už bilietų pardavimą, bet dabar jų niekas beveik nebeperka“, - piktinosi vairuotojas Aleksandras Matvejevas.

Piketą „Vilniaus troleibusų“ darbo profesinės sąjungos atstovai baigė iki miesto tarybos posėdžio pradžios, kuris prasidėjo 13 val. Piketuotojai kol kas dar nenusprendė, ar keliaus į tarybos posėdžių salę ir iš ten kreipsis į miesto vadovus, ar tik įregistruos viešą reikalavimą dokumentų valdymo skyriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių