Quantcast

V. Uspaskichas sieks Vilniaus mero posto

  • Teksto dydis:

Darbo partijos įkūrėjas ir pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigia sieksiantis tapti Vilniaus meru. Kelti jo kandidatūrą kitąmet vyksiančiuose merų rinkimuose nuspręsta ketvirtadienį surengtame partijos prezidiumo ir tarybos posėdyje.

Dėl kandidato į šalies prezidentus Darbo partija dar neapsisprendė, bet renkasi iš dviejų personalijų.

„Kaune kol kas iškelti du kandidatai (į merus – BNS), jie turi paruošti programą, pristatyti, tada bus vienas: Martynas Maulė ir Vigilijus Jukna. Vilniuje Darbo partijos taryba siūlo Viktorą Uspasich. Tikrai dalyvausiu Vilniaus mero rinkimuose. Tikiuosiu sėkmės“, – BNS patvirtino V. Uspaskichas.

Partijos išplatintame pranešime V. Uspaskichas teigė rimtai svarstantis tapti Vilniaus meru: „aš rimtai apie tai galvoju. Jeigu laimėsiu, nuo to Vilnius tikrai nieko nepraras, o tik suras“.

Vienas iš pretendentų kandidatuoti į Kauno merus – V. Jukna – yra buvęs žemės ūkio ministras.

Pasak V. Uspaskicho, dėl kandidato į Klaipėdos merus dar neapsispręsta.

Tarp patvirtintų partijos kandidatų į merus yra: Alytaus rajone – Raimundas Markauskas, Alytaus mieste – Kęstutis Ąžuolas, Anykščiuose – Ričardas Sargūnas, Pakruojyje – Marius Senulis, Raseiniuose – Darius Ulickas, Ukmergėje – Rolandas Janickas, Prienuose – Rima Zablackienė.

Partija šiuo metu renkasi tarp dviejų pretendentų kitąmet vyksiantiems šalies prezidento rinkimams.

„Kol nebus vienas kandidatas, dar neviešiname. Žinomi (visuomenei asmenys – BNS)“, – BNS sakė V. Uspaskichas.

Europarlamentaras V. Uspaskichas teigė dar neapsisprendęs dėl dalyvavimo 2019 metais vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, bet pasirengęs vesti partiją į 2020 metų Seimo rinkimus.

„Dėl Europos Parlamento rinkimų dar galvoju ir turiu partiją vesti sėkmingai į Seimo rinkimus, savivaldos rinkimams paruošėme gerą programą“, – BNS kalbėjo Darbo partijos pirmininkas.

Pasak partijos pranešimo, ketvirtadienį vykusio partijos prezidiumo posėdžio metu į partiją grįžo buvęs Seimo narys Viktoras Fiodorovas.

V. Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir su nedidele pertrauka jai vadovavo iki 2013 metų.

Teismas tuo metu nagrinėjo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą. V. Uspaskichas joje pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

2015 metais V. Uspaskichas paskelbė paliekantis „darbiečius“ bei aktyvią politiką, bet pernai į partiją grįžo. Prieš mėnesį jis išrinktas Darbo partijos pirmininku.

Darbo partija rinkimuose į Seimą daugiamandatėje apygardoje 2016 metais neperžengė reikalingo 5 proc. balsų barjero. Du atstovai išrinkti vienmandatėse apygardose, tačiau šiuo metu partijoje yra likęs vienintelis, Valentinas Bukauskas.

Savivaldos, Europos Parlamento ir prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų pirmą pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NU nu

NU nu portretas
jis turi galva ir galvutę, o galvoja užpakaliu

...

... portretas
Tik to ir betruksta iki" pilnos laimes"

Nu blyn

Nu blyn portretas
Taip nori kur nors prie valdžios ilysti nors tu ką,vienur nepaeina tai kitur skverbiasi,mink į savo Archangelską ir nejuokink Lietuvos ir jos žmonių
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių