Quantcast

V. Rumšo sužadėtinė Eva: esame praktiški drabužių nešiotojai

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje šeštadienio popietę vyko išaugtų vaikiškų daiktų turgelis. Jame ko nors praktiško ieškojo ir aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis su sužadėtine Eva Saikovska ir dukryte.

Trečią kartą vykusiame mažylių daiktų turgelyje mamos pardavinėjo, mainėsi ir dovanojo išaugtus mažylių daiktus kitiems tėveliams.

„Visa šeimyna atėjom apsipirkti... dryžuotų daiktų“, – rodydamas į perkamą dryžuotą drabužėlį, juokėsi V. Rumšas.

Paklaustas, ko ieško mažylių turgelyje, aktorius kreipėsi į jųdviejų dukters mamą, sakydamas, kad ji geriau žino.

„Mes tokie praktiški drabužių nešiotojai. Perkame ir naujų, bet mėgstame keistis tarpusavy su draugėmis, lankomės ir tokiuose mamų turgeliuose. Šiandien nieko konkretaus neieškome, atėjome apsidairyti“, – pasakojo E. Saikovska.

Turgelyje gausu įvairiausių drabužėlių: daugiausia – šiltajam sezonui, bet galima rasti ir rudeniui ar žiemai. Čia taip pat yra batų, žaislų, vaikiškų albumų.

Kol tėveliai apsipirkinėjo, jų mažyliai galėjo darbuotis „My Real Buddy“ kūrybinėse dirbtuvėse: nupieštus piešinėlius dirbtuvių meistrai paverčia žaislais.

Turgelyje veikė ir dovanojimo punktas, kur visi norintys galėjo paaukoti savo atneštus nebenaudojamus mažylių daiktus. Jie, organizatorių teigimu, bus atiduoti skurdžiau gyvenančioms šeimoms.

„Mano kolegei Mildai kilo mintis rengti tokius turgelius, nes juk mamos priperka tiek daiktų, paskui spintos lūžta, nėra jų kur dėti. Be to, mamos labai nori bendrauti, taigi čia viskas viename – padedame joms atsikratyti nereikalingų daiktų, įsigyti reikiamų ir kuriame bendruomenės jausmą“, – sakė portalo „Mūsų mažyliai“ projektų vadovė Karolina Bareikaitė.

Pašnekovės teigimu, svarstoma, kaip būtų galima turgelį išplėsti, nes norinčių dalyvauti mamų daug, o vietos mažoka. Ketvirtą tokį turgelį sostinėje planuojama surengti vasaros pabaigoje. Taip pat ketinama plėstis po visą Lietuvą – vaikiškų daiktų turgelis jau vyko Kaune, kitą savaitgalį bus surengtas Panevėžyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių