Quantcast

V. Adamkus susirgo koronavirusu, nedalyvaus Vilniaus garbės piliečio regalijų įteikime

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus susirgo koronavirusu, dėl to jis nedalyvaus trečiadienį planuotame jam skirtų Vilniaus garbės piliečio regalijų įteikime.

„Taip, patvirtinu, taip, (koronavirusas – BNS)“, – BNS sakė V. Adamkaus referentė Božena Bagonaitienė.

Anot jos, prezidentas gydosi namuose, jam liga testu patvirtinta trečiadienį.

Planuota, kad Vilniaus garbės piliečio titulas eksprezidentui bus suteiktas iškilmingame renginyje sostinės rotušėje – atitinkamą sprendimą sostinės savivaldybės taryba priėmė vasario pradžioje.

Savivaldybės atstovai BNS informavo, kad renginio kol kas neketinama atšaukti, planuojama, kad V. Adamkus jame dalyvaus nuotoliniu būdu.

Tuomet ceremonija buvo atidėta rugsėjo pabaigai, priderinus ją prie miestui svarbios datos – rugsėjo 28-ąją minima Vilniaus įkūrėjo, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino diena.

Vilniaus garbės piliečio vardas 95-erių V. Adamkui suteiktas už tai, jog jo politika einant prezidento pareigas „didele dalimi lėmė, kad Vilnius šiame amžiuje tapo saugia Europos Sąjungos ir NATO valstybės sostine“, o jam vadovaujant Vilnius pasaulyje tapo matomas kaip demokratines laisves ir žmogaus teises ginantis bei „kultūrų ir civilizacijų dialogą skatinantis miestas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wilno nasze

Wilno nasze portretas
Atsiųs paštu.

negi , JAM dar maža GARBĖS --į t e i k s i t e,

negi , JAM dar maža GARBĖS --į t e i k s i t e, portretas
kai "pasveiks" -- kitaip n e p a n e š suteiktų titulų.

idomu

idomu portretas
> O Po kokias pievas braidai? Kanapių?
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių