Quantcast

Užleisk vietą nėščiajai

Raginimai visuomeniniame transporte užleisti vietą besilaukiančiai moteriai pasiekė ir Kauną, tačiau ši iniciatyva ne tokia ryški, kaip žadėta.

Šią savaitę paskelbta, kad Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje į gatves išvažiavo daugiau kaip 200 autobusų ir troleibusų su specialiais oranžinės spalvos ženklais "Užleisk vietą!" Taip tvirtino akcijos "Aš ir tu – draugiški šeimai" iniciatorės.

Vakar Kaune nepavyko pamatyti nė vieno oranžiniu akcijos ženklu pažymėto autobuso ar troleibuso. Paaiškėjo, kad nė vienas lipdukas ir nebuvo užklijuotas.

"Lipdukus pasigaminome per didžiausius vargus. Kai mums buvo pasakyta pačioms prisiklijuoti ir pačioms nusiklijuoti, tai mes atsisakėme. Kas kaip norėjo, tas taip priklijavo, mes nebesukome dėl to sau galvos. Kaune ir Klaipėdoje rodomi filmukai, stotelėse yra plakatai", – aiškino viena akcijos Gabija Vitkevičiūtė.

Jos teigimu, iniciatyvos vykdytojos – savanorės. G.Vitkevičiūtė pripažino, kad paskelbta žinia apie oranžiniais lipdukais pažymėtus autobusus ir troleibusus nebuvo tiksli. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiam projektui skyrė 20,4 tūkst. litų.

Lipdukai ne vienintelė akcijos "Užleisk vietą" priemonių. Ant vairuotojo kabinos įrengtuose monitoriuose besisukant reklaminiams klipams, šią ir kitą savaitę keleiviai maždaug kas penkias minutes gali išvysti filmuką su oranžiniais ženklais, vaizduojančiais besilaukiančią moterį ir šeimas su mažais vaikais.

Pasak šią įrangą eksploatuojančios bendrovės "Praiston", tokie monitoriai yra sumontuoti maždaug 70 Kauno troleibusų ir autobusų.

Daugiau kaip dvidešimtyje visuomeninio transporto stotelių galima pamatyti ir plakatų su užrašu "Užleisk vietą".

Netoliese tokio stendo su trimečiu anūku Justu vakar autobuso lūkuriavusi Dalia teigė nieko negirdėjusi apie akciją "Užleisk vietą", oranžinių ženklų taip pat nepastebėjo. Moters teigimu, keleiviai geranoriški, laisva vieta atsisėsti kaipmat atsiranda.


Šiame straipsnyje: akcijaviešasis transportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
Svarbu pinigus ismete, o akcijos kaip ner taip ner. O vietu taip geranoriskai kaip mociute sako tikrai niekas neuzleidzia. net niekas vezimo pasistatyt neleidzia jei kur vaziuoji. o apie padejima iskelt ir ikelt tai apskritai tyliu. Lietuviu poziuris tai tavo problema, sedek namie ir niekur nevazinek. netgi prie banko man laukiant su kudikiu, ponia pasake stovi eilej ir stovek.

Nubex

Nubex portretas
o kuom susije "vezimas" ir "nescioji"? na del uzleidimo tai tikrai zmones uzleidzia vieta ir taip, be akcijos. gal del vezimo ikelimo dar ir pagalvoja, taciau is esmes skustis tikrai neverta. Akcija labiau priminimas. Realiai tai juk neveikia. ar kas mete rukyt de uzraso ant pakelio, ar nepradejo?

Veretai

Veretai portretas
bjaurokas straipsnis ir labai lietuviskas, matyt ponia zurnaliste norejo kazkaip sutepti akcijos iniciatyva, bet nelabai pavyko, ar ne? Svarbu apdrebti purvais, o tegul kiti kapanojasi, taip elgiasi tik be fantazijos ir kurybines potencijos pilki zmogeliukai.
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių