Quantcast

Užbaigtas projektas „Link Ten by CITUS“: Šnipiškės įgavo modernesnį veidą

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto projektų valdymo ir NT paslaugų kompanija „Citus“ užbaigė būsto projektą „Link Ten by CITUS“ – pavasarį buvo registruota projekto statybos 100 proc. baigtumo pažyma, baigiama įrengti viešąją erdvę greta esančiame savivaldybei priklausančiame sklype. Linkmenų ir Utenos gatvių sankirtoje iškilusiuose namuose parduoti visi 114 butų ir komercinės patalpos. 2021-ųjų kovą pradėtas statyti ir 8,6 mln. eurų investicijų pareikalavęs projektas užbaigė šios Šnipiškių dalies urbanistinę plėtrą.

„Šnipiškės – kontrastų kupinas rajonas, kuriame ilgą laiką šalia pažangiausių verslo bei komercijos centrų buvo galima rasti ir medinių trobelių. Nepaisant to, pastaraisiais metais tai yra bene sparčiausiai besivystantis sostinės mikrorajonas, prie kurio „atšviežinimo“ prisidėjo ir „Link Ten by CITUS“ projektas. Siekėme projektą sklandžiai įpinti į daugiasluoksnį pažangių gyvenamųjų kvartalų, verslo paslaugų ir modernėjančios viešosios infrastruktūros audinį, kokiu pasižymi auganti sostinė“, – teigė „Citus“ komunikacijos vadovas Rytas Stalnionis.

Dalis projekto investicijų – apie 200 tūkst. eurų be PVM – buvo skirta Utenos gatvės atkarpos sutvarkymui ir viešosios erdvės – skvero greta „Link Ten by CITUS“ sukūrimui. Čia bus įrengti takai, suoliukai, apšvietimas; vėliau savivaldybė planuoja skverą papildomai apželdinti.

Dviejuose A+ energinio efektyvumo klasės 5 ir 6 aukštų „Link Ten by CITUS“ namuose, kuriuos projektavo „2 Bricks | Architects“, buvo galima rinktis 1–4 kambarių, 28–88 kv. m ploto butus. Taip pat buvo suprojektuotos 9 komercinės patalpos, sudarančios 381,61 kv. m plotą. Gyventojų ir verslo reikmėms projekte skirtos 120 automobilių parkavimo vietų (113 požeminių ir 7 antžeminės) bei 45 dviračių saugyklos.

Rytas Stalnionis. „Citus“ nuotr.

Bendras „Link Ten by CITUS“ butų plotas siekė 5 515,5 kv. m. Butai pirmuosiuose aukštuose siūlyti su privačiais kiemeliais, o viršutiniuose – su erdviomis terasomis. Devyni terasiniai butai – vienas iš didžiausių projekto išskirtinumų. Beveik 50 kv. m siekiančios terasos naujų namų šeimininkus lepins įkvepiančiais vaizdais į sostinės centrinį verslo rajoną bei Šeškinės Ozą. Tarp kitų privalumų – gausus viešųjų erdvių, parkų, aktyviam laisvalaikiui skirtų erdvių pasirinkimas, taip pat šalia esantys pramogų, kultūros, prekybos ir paslaugų objektai.

Visos 123 patalpos (114 butų ir 9 komercinės) buvo parduotos per 32 mėn., paskutinis butas šeimininkų sulaukė gegužę. Jau pasirašytos ir beveik visos notarinės sutartys, būstai bei komercinės patalpos perduotos šeimininkams, o gyventojams surengta šventė.

„Pardavimų greitis išliko panašus visą projekto laikotarpį – ir pandemijos metu, ir netgi prasidėjus karui Ukrainoje, kai ekonominės prognozės nežadėjo nieko gero. Šiokių–tokių iššūkių sukėlė užsitęsę biurokratiniai procesai, kurie pavėlino projekto užbaigimą apie pusę metų. Kita vertus, laikinos problemos projekto sėkmės nesustabdė, todėl džiaugiamės galutiniu rezultatu ir dėkojame klientams bei partneriams už suteiktą pasitikėjimą“, – apibendrina R. Stalnionis.

Galutinė parduotų būstų vidutinė kaina siekė 2 730 Eur/kv. m (su PVM). „Citus“ analitikų duomenimis, nuo projekto pradžios iki jo užbaigimo Šnipiškėse plėtojamų naujų projektų butų vidutinė pasiūlos kaina augo net 72 proc. ir šis augimas buvo vienas sparčiausių mieste.

Projekto „Link Ten by CITUS“ plėtotojas – uždarojo tipo investicinė bendrovė „Victory Development II“, statybų valdytojas – „Citus Construction“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietė

Vilnietė portretas
Nuostabus projektas, gyvenu su šeima viename iš šių namų, puikiai sutvarkyta aplinka, daug želdinių, vaikų žaidimo aikštelės, laisvalaikio ir sportui skirtos erdvės.

Nuotraukoje

Nuotraukoje portretas
ne veidas,o beskonybe,kicas ir chaosas!

Em.

Em. portretas
Skliausteliuise rašytų anglų kalba,o lietuvių kalba aiškiai ,visiem matomai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių