Quantcast

Už V.Lingio nužudymą kalėjęs I.Achremovas paleistas į laisvę

Po 18 metų kalėjime dėl žurnalisto Vito Lingio nužudymo į laisvę paleistas Igoris Achremovas. Antradienį priešpiet jis išvyko iš Vilniaus pataisos namų.

I.Achremovas su žurnalistais, susirinkusiais prie pataisos namų, daug nebendravo.

„Normaliai“, – paklaustas, kaip jaučiasi, tepasakė vyriškis.

Nuteistasis įpareigotas registruotis pataisos įstaigoje, būti namuose nuo 22 iki 6 valandos ryto, išskyrus jei tai susiję su darbu, neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau nei septynioms paroms.

I.Achremovas yra pranešęs, jog išėjęs iš įkalinimo įstaigos, apsigyvens pas tėvus Vilniuje.

Nužudyto žurnalisto brolis Audrius Lingys portalui 1diena.lt sakė nenorintis komentuoti teismo sprendimo suteikti I.Achremovui laisvę. Paklaustas, kaip vertina situaciją, pašnekovas tepasakė: „Blogai“.

I.Achremovas įkalinimo įstaigose praleido 18 metų, 5 mėnesius ir 20 dienų. Jam buvo likę kalėti šešeri metai metai, 6 mėnesiai ir 11 dienų.

Jis buvo sulaikytas ir suimtas 1993-iųjų spalio 21 dieną ir nuo tada laikomas nelaisvėje.

Dienraščio „Respublika“ žurnalistas V.Lingys buvo nužudytas 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje.

Už nusikaltimą 1994-ųjų lapkritį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai – I. Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka. B.Dekanidzei 1995 metais įvykdyta išimtinė mirties bausmė, o V.Slavickis ir B.Bobičenka pataisos namuose atliko teismo skirtą bausmę ir dabar yra laisvėje.

I.Achremovui buvo skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos. 2004-aisiais veikos perkvalifikuotos į naujojo Baudžiamojo kodekso straipsnius ir vilniečiui skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesiog

tiesiog portretas
nu nesuprantu kad ir koks jis tam kaleime geras,bet jis nuzude zmogu

Copy

Copy portretas
čia vadinasi "iki gyvos galvos"? Kodėl Achremovas išleistas be dūdų orkestro. Be to už nuopelnus neįteiktas joks ordinas ar bent medalis.

     portretas
Štai toks Lietuvoje gailestingas teisingumas. Net samdomieji žmogžudžiai paleidžiami iš kalėjimo. Nieks negali paneigti, kad paleistas už pinigus. pats teisingiausias lietuvos teismas. Samdomas žudikas paleistas į laisvę. Tegyvuoja pats teisingiausias lietuvos teismas. Tikiuosi ir bažnyčia palaimins samdomo žudiko paleidimą.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių