Quantcast

Už sirgalių siautėjimą mokės klubas

Trečiadienio vakarą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vykusių rungtynių tarp Vilniaus "Polonios" ir Vilniaus "Žalgirio-3" klubų metu buvo išdeginta aikštės danga. Už "Polonios" sirgalių padarytą žalą turės atsakyti pats klubas.

Antrajam rungtynių kėliniui artėjant prie pabaigos, iš "Polonios" klubo aistruolių sektoriaus į aikštę atskriejo petarda. Ši ir pažeidė dirbtinę LFF stadiono aikštės dangą, išdegindama nemažą skylę.

Šiuo metu neaišku, ar stadiono aikštės dangą bus spėta sutvarkyti iki rugpjūčio 29 d., kai Europos lygos lygos ketvirtojo etapo atsakomąsias rungtynes Vilniaus "Žalgiris" žais su Austrijos "Salzburg" klubu.

LFF stadiono skyriaus vadovas Vladimiras Buzmakovas sakė neįsivaizduojantis, kiek gali užtrukti aikštės dangos rekonstrukcija, tačiau tikisi, kad žalą atlygins pats "Polonios" klubas.
"Pagal sutartį stadionas buvo išnuomotas Vilniaus "Polonios" futbolo klubui ir pagal varžybų reglamentą "Polonia" privalo užtikrinti žiūrovų saugumą bei atlyginti nuostolius, padarytus stadionui, jeigu tai įvyktų", – sakė V.Buzmakovas.

Pasak stadiono vadovo, dėl datos, kada danga galėtų būti sutvarkyta, neaišku, nes prieš tai reikia išgirsti specialistų nuomonę: "Mes pirmiausia norėtume išgirsti ekspertų nuomonę: ar reikia visą dangos juostą keisti, ar keisti pusę aikštės. Turėtų įvertinti ekspertai, kurie mums šią dangą tiekė ir suteikė garantiją. Kaip jie įvertins šį dalyką, kol kas negalime pasakyti."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių