Quantcast

Už ne vietoje numestą nuorūką - bauda ir gėdos lenta

Vilniaus miesto savivaldybė žada bausti ne vietoje nuorūkas numetusius asmenis ne tik baudomis iki 2000 litų, bet ir paviešindama informaciją apie juos savo tinklapyje internete.

Nuo praėjusios savaitės sostinėje jau baudžiami ne tik šiukšlintojai, netvarkingi augintinių šeimininkai, gyventojai, statantys transporto priemones ant žolynų, statybviečių savininkai ar girtuokliaujantys miesto viešosiose erdvėse asmenys, bet ir netvarkingi rūkoriai. 
    
Sekmadienį vidurdienį Europos aikštėje buvo pastebėta ir užfiksuota, kaip Vilniaus kolegijos ir Universiteto studentės-medikės, parūkiusios, numetė ant grindinio nuorūkas, taip pat pastebėtas jaunuolis, Kalvarijų-Žalgirio sankryžoje numetęs nuorūką.

Tokiems asmenims jau surašyti Administracinės teisės pažeidimų protokolai.
    
Praėjusią savaitę Gedimino prospekto-Jakšto g. sankryžoje pastebėtam asmeniui, numetusiam gatvėje nuorūką, surašytas pirmasis sostinėje toks Administracinės teisės pažeidimų protokolas.
   
Tačiau vien baudomis savivaldybė neapsiribos. Nuo birželio 3 dienos Vilniaus miesto savivaldybės tinklapyje bus viešinama informacija apie pažeidėjus ir jiems skirtas baudas  tinklapio skiltyje „Jie nepuošia mūsų miesto“. 

Portalas jau rašė, kad sostinės meras gegužę žadėjo netrukus kai kuriose jaunimo susibūrimo vietose įrengti kilnojamas stebėjimo kameras. Pirmiausia jos numatytos automobilių stovėjimo aikštelės prie rūmų „Forum Palace“ ir prie degalinės „Statoil“, esančios po Pedagoninio universiteto tiltu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių