Quantcast

Už kovo 8-osios dovaną moterims „Kino pavasariui‟ gresia baudos

Vilniaus tarptautinis filmų festivalis „Kino pavasaris‟ jau ne vienerius metus Tarptautinės moters dienos proga sveikina dailiosios lyties atstoves ir dovanoja joms galimybę bilietus į „Kino pavasario‟ filmus įsigyti pigiau. Tačiau šiemet festivaliui už norą pradžiuginti grasinama bauda, teigiama pranešime spaudai.

Dėl jau gražia tradicija tapusios akcijos moterims Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba sulaukė piliečio skundo. Pareiškėjo pasipiktinimą sukėlė tai, kad Moters dienos proga pigesnius bilietus į kino seansus pasiūlyta įsigyti tik moterims.

Festivalio organizatoriai apgailestauja, kad šiais metais išskirtine akcija negalės pasveikinti moterų. Tačiau „Kino pavasaris‟ dailiosios lyties atstovių be dėmesio tokią svarbią dieną tikrai nepaliks.

Vilniaus tarptautinis filmų festivalis „Kino pavasaris‟ skelbia, jog rytoj, Kovo 8-tosios proga bilietus pigiau galės įsigyti ne tik moterys, bet ir vyrai. Stipriosios lyties atstovai savo damoms galės dovanoti ne tik gėlių, bet ir abonementus į „Kino pavasario‟ filmus.


Šiame straipsnyje: Kino pavasarisKovo 8

NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasys

Stasys portretas
Lietuvos oligarchinis kapitalas baisiausiai bijo PJAUTUVO ir KUJO, KOVO 8-osios bei GEGUZES 1-osios - DARBO ZMONIU KLASINIO SOLIDARUMO SVENTES? Lietuvos kapitalas, bandydamas uzdrausti TSRS laikų simbolius ir sventes Lietuvoje, nori isiteikti JAV kapitalui, nes, pvz., GEGUZES 1-oji gime Cikagoje. Cikagoje 1886 metais GEGUZES 1-aja 400 tukst. darbininku isejo i gatves protestuodami pries PUVANTI, ISNAUDOTOJISKA, AMORALU KAPITALIZMA ir reikalavo sutrumpinti darbo diena iki 8 valandu. Policija protestuojancia minia PASKANDINO KRAUJYJE, nuzude 12 darbininku ir desimtis suzeide. Po triju dienu, numalsinus streika, protestuojantys darbininkai buvo teisiami, o 4 darbininku vadai buvo nuteisti mirties bausme ir susaudyti. Policininkai, paskandine kraujyje demonstracija, buvo paskelbti didvyriais ir veliau jiems buvo pastatytas paminklas,o nuzudytieji darbininkai pasaulyje nebuvo pamirsti ir po 3 metu, Paryziaus 2-asis tarptautinis kongresas paskelbe Geguzes 1-aja viso pasaulio DARBININKU KLASINIO SOLIDARUMO DIENA, kuria visame pasaulyje kasmet svenciama 145 valstybes. 1857 m. kovo 8 d. Niujorko tekstiles fabrike moterys protestavo pries ypac prastas darbo salygas ir mazus atlyginimus. Protestuotojas isvaikė policija. 1908 m. 15 000 moteru zygiavo Niujorko gatvemis, reikalaudamos sutrumpintos darbo dienos, didesnio darbo uzmokescio ir rinkimu teises. 1911 m. kovo 25 d. gaisras Niujorko Triangle fabrike pasiglemze daugiau nei 140 moteru, daugiausia imigranciu, gyvybes. Moterys negalejo evakuotis is 9 pastato aukšto - durys buvo uzrakintos, kad jos negaletu iseiti ir pasidaryti pertrauka. Tai atkreipe demesi i moteru teises ir baisias darbo salygas bei istatymus JAV. Dabartinė moters diena pradeta svesti, kai 1910 m. kovo 8 d. Kopenhagoje vykusioje tarptautineje moteru konferencijoje Klara Cetkin pasiule kasmet viena diena skirti demesio moters kovai uz laisve ir lygias teises. 1911m. kovo 8 d. Tarptautinė moters diena jau buvo minima Vokietijoje, Austrijoje, Danijoje, Svedijoje. TSRS tik 1966 m. kovo 8 d. buvo paskelbta nedarbo diena. Noriu uzbaigti J.JANONIO zodziais: "KIEKVIENA KOVA REIKALAUJA AUKU, LAIMINGI UZ LAISVE NUMIRE!"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių