Quantcast

Už kauniečių pinigus – šildomos vejos

Tūkstantines sąskaitas už šildymą gaunantys kauniečiai piktinasi blogai izoliuotais šilumos tiekimo tinklais, virš kurių jau seniai nutirpo sniegas, o greitai sužaliuos ir žolė.

Žalios, ilgos, kelių metrų pločio juostos vinguriuoja visame mieste. Šiose juostose pavasaris ateina greičiau ne dėl ypatingo grunto ar žolės rūšies, o šilumos, kuri turėtų šildyti kauniečių namus.

"Dabar pats metas valdžios vyrams pasivaikščioti po miestą ir pamatyti, kur dingsta miestiečių pinigai. Virš šilumos trasų žolė jau sužaliavo. Ko gero, tuoj bus galima šienauti", – ir pyko, ir šaipėsi kaunietis Pranas Žilinskas.

"Kauno energijos" Šilumos tinklų departamento direktorius Aleksandras Sigitas Matelionis teisinosi, kad energijos praradimas – natūralus dalykas, tačiau pripažino, kad virš atnaujintų vamzdynų žolė nežaliuoja.

"Tokius reiškinius pastebime ten, kur trasos įrengtos seniausiai. Blogiausiai izoliuotas atkarpas įtraukiame į investicinius planus ir keičiame", – teisinosi A.S.Matelionis.

Kaune nutiestos šilumos tiekimo trasos sudaro maždaug 400 km tinklą. Kasmet atnaujinamos apie penkių kilometrų atkarpos.

A.S.Matelionis teigė, kad šiuo metu mieste, perduodant šilumos energiją, prarandama apie 17 proc. energijos. Pasak jo, šis rodiklis nėra labai prastas.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos praėjusiais metais pateiktoje veiklos apžvalgoje pažymima, kad 2008 m. "Kauno energijos" patirti nuostoliai perduodant šilumą sudarė 19,8 proc. Visos asociacijos narių tokių pat patiriamų nuostolių vidurkis buvo 16,7 proc. Pavyzdžiui, "Vilniaus energijos" deklaruoti nuostoliai – 13,7 proc.

Gana dideli nuostoliai dėl prastos šilumos tinklų izoliacijos įbruko kozirį į daugiabučių namų renovacijos priešininkų rankas.

"Visi kalba, kad dėl brangaus šildymo kalti kiauri blokiniai namai, bet kažkodėl nutylima, kad tuo pat metu už tuos pačius pinigus šildoma žolė", – piktinosi kaunietis Kostas.

A.S.Matelionis teigia, kad Kaune prarandami nuostoliai perduodant šilumos energiją nėra šokiruojantys. Tada gal galima būtų šaligatvius perkelti virš šilumos trasų? Bent šildomus šaligatvius turėtume.


Šiame straipsnyje: šildymasKauno energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

qwe

qwe portretas
Tai vistiek reikia "renovuot" namus, juk puta apklijavus blokinukus ne tik, kad už šildyma "mokėsim mažiau" bet ir virš trasų žolė nebežaliuos, o ir krizė baigsis, darbo vietų padaugės, ekonomika atsigaus ir taps Lietuva galingiausia regiono, ką ten regiono.. Pasaulio, valstybe!!!

kaunietis

kaunietis portretas
klaida pavadinime (turi buti sildomo vejos),o visa kita labai tisinga

Praeivis

Praeivis portretas
jiems gi vienodai, vistiek visus nuostolius padenge vartotojai gyventojai, o pelna net padidinti galima
VISI KOMENTARAI 39

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių