Quantcast

Už kanapių auginimą spintoje - reali laisvės atėmimo bausmė

2013 m. balandžio 30 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu A. F. buvo nuteistas dėl to, kad augino didelį kiekį kanapių bei neteisėtai gamino ir laikė narkotines medžiagas, turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime spaudai.

Kratos metu nuteistojo A. F. bute buvo rasta 10 kibirų su kanapių augalais; 3 įvairaus dydžio polietileninių maišelių su augalinės kilmės medžiaga; 19 įvairaus dydžio žalios spalvos lapų, panašių į kanapes; įvairios lempos; ortraukiai, elektros lemputės, veidrodžiai, 38 užspaudžiami polietileniniai maišeliai, pakabinamos svarstyklės, skirtos verti smulkiems daiktams.

Teisme apklaustas A. F. kaltu prisipažino iš dalies ir paaiškino, kad jam tiesiog buvo įdomu pabandyti kanapes užsiauginti. Iš kanapių planavo spausti aliejų, išgauti veikliąją medžiagą THC, skirtą gydyti nuo vėžio.

Teismas, įvertinęs įrodymus ir apklausęs byloje esančius liudytojus, nustatė, kad nuteistasis du kartus pirko kanapių sėklų, jas pasėjo, augino ir prižiūrėjo kanapių pasėlius, karpė augančias kanapes, ko pasėkoje kanapės ir buvo užaugintos. Teismas konstatavo, kad kaltinamasis ne tik turėjo tikslą auginti didelį kiekį kanapių augalų, bet ir pagamintą bei laikytą, nors ir nesiekiančią didelio kiekio, narkotinę medžiagą kanapes (ir jų dalis) išplatinti.

Teismas nusprendė A. F. pripažinti kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 1 dalį, 265 straipsnio 1 dalį ir paskyrė subendrintą bausmę - laisvės atėmimą dvejiems metams ir trims mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

 


Šiame straipsnyje: kanapėsteismasnusikaltimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių