Quantcast

Už filmavimo aparatūrą merija paklojo 42 tūkst. litų

Profesionali vaizdo kamera, akumuliatorius, prožektorius su stovu, atminties kortelė, stovas kamerai, įsegamas radijo mikrofono komplektas, rankinis radijo mikrofono komplektas, kompiuteris su monitoriumi.

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius jau sulaukė veik prieš du mėnesius užsakytų prekių ir atsiskaitė su tiekėju.

Merijos atstovai portalą diena.lt pagaliau informavo, kad už minėtas prekes sumokėjo 42 tūkst. 772 litus.

Portalas diena.lt jau rašė apie šį valdžios institucijoms nebūdingą pirkinį.

„Esant dideliam poreikiui kurti vaizdo reportažus, operatyviai pateikti vaizdo naujienas, transliuoti politikų ir savivaldybės atstovų vaizdo interviu, nuspręsta įsigyti tam tinkamą aparatūrą, nes savivaldybė jos iki šiol neturėjo“, – taip tokio pirkinio būtinybę yra aiškinusi savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Irma Juškėnaitė.

Tačiau A. Zuoko atstovė spaudai lig šiol taip ir neatskleidė, kodėl „poreikis kurti reportažus“ atsirado taip ūmai, likus mėnesiui iki Seimo rinkimų kampanijos pradžios.

Primename, kad profesionalias vaizdo kameras turi tik prezidentūra ir Seimo kanceliarija.

Prezidentūros operatorius filmuoja reikšmingus valstybės vadovės vizitus, tokiu būdu dokumentuoja svarbius susitikimus. O Seimo kanceliarija kuria laidą „Seimas – tiesiogiai“, kurią transliuoja vienas televizijos kanalas.

Tiesa, Vilniaus miesto valdžios užmojai vien vaizdo kameros nusipirkimu nesibaigia. Savivaldybės dangoraižyje bus įrengta ir mėgėjiška TV studija.

„Tai bendra skyriaus idėja. Būtent savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius rengs sostinės politikų debatus. Juos galės inicijuoti ir patys politikai bei naudotis ta sale, kviestis žurnalistus. Tam bus ir naudojama perkama įranga“, - yra sakiusi A. Zuoko atstovė spaudai.

Viešųjų ryšių skyrius taip pat pagaliau atskleidė, kiek miestui atsieina savireklama radijuje. Paaiškėjo, kad su radijo stotimi „Znad Wilii“ savivaldybė yra pasirašiusi vienerių metų sutartį, pagal kurią kiekvienos darbo dienos rytais transliuojama savivaldybės atstovų parengta informacija.

Tai per metus miestui atsieis beveik 50 tūkst. litų.

Opozicija spėja, kad A. Zuoko vadovaujama savivaldybė, nusipirkusi laidų lenkų radijuje, taip atsidėkoja koalicijos partneriams – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių