Quantcast

Už darbą atsiskaitys

Vilniaus valdžia užsiminė radusi lėšų prisidėti prie Guggenheimo muziejaus projekto galimybių studijos finansavimo, nors apie paties muziejaus atsiradimą kol kas kalba kaip apie teorinę galimybę.

Vicemeras Gintautas Babravičius, paklaustas apie savivaldybės numatomus skirti 250 tūkst. litų galimybių studijai, iš viso kainuojančiai apie 5 mln. litų, neatmetė tokios galimybės: "Savivaldybė yra dalininkė ir turi vykdyti savo prievoles ir pareigas."

Minėtos sumos, esą reikalingos skolos likučiui padengti, savivaldybės prašė Jono Meko vizualiųjų menų centro direktorius Kristijonas Kučinskas. Galimybių studiją atliko Solomono R.Guggenheimo fondas – jam šie pinigai ir atiteks. Tačiau ir G.Babravičius, ir meras V.Navickas apie muziejaus atsiradimą kol kas nekalba.

"Įsteigta speciali darbo grupė, ji rengia informaciją, susitikinėja su visuomene, ir šitas klausimas bus nagrinėjamas. Kada teoriškai gali būti – už šimto metų, penkiasdešimt ar niekada – yra kitas klausimas. Yra tam tikrų išlaidų, ir dabar nusisukti ir pasakyti, kad niekas nevyksta, nelogiška", – teigė G.Babravičius.

"Turbūt Lietuva ir savivaldybė yra už 500 galimybių studijų sumokėjusi – ir už ratinio tramvajaus, galbūt dalyvauja ir metro galimybių studijoje kokioje nors", – kalbėjo V.Navickas. Gegužės pradžioje meras tvirtino, kad muziejaus idėja po 2–5 metų galbūt bus įgyvendinta, tačiau šiuo metu tam esą nėra lėšų.

BNS inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių