Quantcast

Už Berneen sumušimą nuteista V.Iljinych - vėl teisme

Krašto apsaugos savanorei už televizijos laidų vedėjos Berneen Candice Naidoo-Čerešką sumušimą nuteistai Violetai Iljinych nepasibaigia teismo procesai dėl sumušimų.
Pirmadienį Vilniaus miesto 3-iajame apylinkės teisme apklausti liudytojai byloje, kurioje V.Iljinych kaltinama 2007-ųjų gruodžio viduryje sumušusi Eriką Borovikovaitę.

Kaltinamosios advokatas Nerijus Ulčinas BNS patvirtino, kad tą pačią dieną bus kreipiamasi į Vilniaus apygardos teismą su apeliaciniu skundu dėl sprendimo Berneen sumušimo byloje.

Pirmadienį teismo posėdyje V.Ilijinych advokatui kilo neaiškumų dėl prokurorės Valentinos Strokinienės kaltinamojo akto - esą nėra aišku, kada buvo įvykdyta nusikalstama veika, ar naktį iš gruodžio 14-osios į 15-ąją, ar para vėliau.

Teisėja Lilija Tarčevskaja nusprendė įpareigoti prokurorę patikslinti skundą, tačiau liudytojai vis dėlto buvo apklausti. Pati prokurorė teisme tvirtino, kad byla pradėta dėl nakties įvykių iš 14 dienos į 15-ą.

Žymaus kino ir teatro aktoriaus Donato Banionio anūkė Ona Barbora Banionytė posėdyje prisipažino, kad dalyvavo sumušant E.Borovikovaitę. Ji pasakojo bare, sostinės Vingrių gatvėje, gėrusi alų su keliais draugais. Po to, išėjus iš baro, lauke kilo konfliktas su jaunuoliu.

"Pastūmiau Eriką, spyriau kelis kartus ir pabėgau į stotelę. Buvau jauna, kvaila", - teismui teigė liudytoja, kuri yra atlyginusi dalį žalos nukentėjusiajai.

Ji patvirtino, kad bare V.Iljinych matė, tačiau tvirtino neatsimenanti, ar ji dalyvavo muštynėse . Mergina negalėjo ir tiksliai pasakyti datos, kada įvyko konfliktas.

Tą vakarą kartu su E.Borovikovaite buvęs ir per konfliktą ją apginti bandęs Tautvilas Laureckis tvirtino, esą jo draugė buvo sumušta, nes mėgino apginti skustagalvių mušamą vaikiną.

"Ji iš baro išėjo parūkyti. Pasigedau jos ir išėjau ieškoti. Už maždaug 100-150 metrų atstumo, matau, vaikinai spardo vieną vaikiną ir matau, kad draugė kažką jiems aiškina. Jie prisikabino prie jos ir sumušė", - teisme sakė T.Laureckis.

Anot liudytojo, E.Borovikovaitę sumušė V.Iljinych ir O.B.Banionytė. Pasak vaikino, nukentėjusioji apstumdyta ir suspardyta iki sąmonės netekimo, jos veidas buvo kruvinas. Pribėgęs jis užgulė merginą, pats gavo keletą smūgių, tačiau užpuolikai pasišalino. Po kiek laiko, pasak liudytojo, atvyko policijos pareigūnai ir medikai. Pasakyti tikslios įvykio datos vaikinas negalėjo.

Į įvykio vietą atvykusio vieno iš policijos pareigūnų Mariaus Lisausko teigimu, mergina buvo sumušta stipriai: jos galva buvo kruvina, sukruvinti plaukai, stipriai sumuštas veidas. Anot pareigūno, mergina aiškino, kad ją sumušė "skinai".

Tuo metu kaltinamosios motina Gražina Iljinych ir brolis Arturas Iljinych teismą tikino, esą Violeta iš gruodžio 14-osios į 15-ąją buvo namuose, vakarieniavo su atvykusiais giminaičiais Remigijumi ir Rimantu Veličkomis.

Taip pat teigė ir iškviesti giminaičiai, nors visas ketvertas negalėjo pasakyti, kiek laiko V.Iljinych su jais vakarieniavo ir ar jį prie stalo buvo visą laiką.

Kitas teismo posėdis įvyks rugpjūčio 31 dieną.

Už nesunkų sveikatos sutrikdymą iš chuliganiškų paskatų savanorei gresia nelaisvė iki penkerių metų.

Tai nevienintelė byla, kurioje V.Iljinych kaltinta sumušimu. Gegužės pabaigoje Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nusprendė, kad ji iš rasinių paskatų sumušė televizijos laidų vedėją Berneen Candice Naidoo-Čerešką. V.Iljinych buvo nuteista kalėti 43 paras.

Nuteistoji 23 dienas jau buvo praleidusi areštinėje, todėl kalėti jai pagal nuosprendį yra likę 20 parų.


Šiame straipsnyje: Iljinych

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių